Goedkope vakantie Drenthe

Goedkope vakantie Drenthe

De provincie Drenthe is van vele markten thuis. Wat je ook zoekt, je zult het in deze provincie vinden. Voor ons Nederlanders ligt Drenthe dichtbij. Vanuit Maastricht ben je er binnen enkele uren. Dat geldt ook als je in de provincie Zeeland woont. Er wonen in Drenthe, relatief gezien, weinig mensen per vierkante kilometer. Dat houdt dus in dat er veel natuur is. Je kunt in Drenthe terecht in heerlijke stille natuurgebieden en natuurreservaten. Ook zijn er genoeg bossen waar je kunt dwalen zonder veel mensen tegen te komen. Er zijn prachtige vennen met heide, meertjes, beekjes en met zeldzame vogels. Wat natuur betreft biedt Drenthe dus enorm veel. Zoek je vertier en drukte, ook dan zit je goed. Er zijn drukke steden bij waar altijd wel wat te doen is. Wil je goed uitgaan, feesten en helemaal uit je bol gaan, ook dan heb je al die mogelijkheden binnen handbereik. Om al deze redenen is de provincie bijzonder geliefd bij de toeristen want zij keren elk jaar weer terug. Waarom zou je veel betalen als het goedkoop kan? In Drenthe kun je zeker een goedkope vakantie vieren.

Advertenties van onze partners

Goedkope musea

Vanaf april tot oktober kun je terecht in het Klompenmuseum. Dat vind je in Eelde. Je kunt ondermeer ruim duizend paar verschillende klompen bekijken. En die komen niet alleen uit ons land maar ook ver daarbuiten. Ook zijn enkele klompenmachines te bewonderen. Kinderen gaan gratis naar binnen. Een volwassene betaalt slechts enkele euro`s. Het adres van dit interessante museum is Wolfhorn 1A. Echt spannend is natuurlijk het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Je krijgt van alles te zien wat met de gevangenis heeft te maken. Daarnaast zijn er regelmatig exposities. Kinderen betalen ongeveer 4 euro, een volwassene ongeveer 6 euro. Dit museum is zeker de moeite waard en daarom het adres: Oude Gracht 1. Openluchtmuseum Ellert en Brammert is niet alleen een begrip in Drenthe maar inmiddels in heel Nederland. Tijdens je bezoek ga je een eeuw terug. Je zult hier ook de overbekende hunebedden zien. Jong en oud zullen zich hier prima vermaken, en het is allemaal ook nog eens leerzaam! Kinderen betalen slechts 4 euro en grote mensen slechts 5 euro. Daar ben je wel de hele dag `onder de pannen`. Het adres is Tramstraat 73 in Schoonoord. Echt uniek is het Veenmuseum. Het is niet echt een museum, maar een familiepark waar het veen het middelpunt is. Erg leerzaam voor jong en oud en de toegangsprijzen zijn heel prettig te noemen. Bezoek je Drenthe, dan mag een bezoek aan dit museum niet ontbreken! Adres is Berkenrode 4 in Barger- Compascuum.

Gratis uitstapjes

In Drenthe is het op de eerste plaats genieten van de natuur. En dat kan bijzonder goed in natuurgebied De Drentse AA. Heerlijk wandelen en fietsen, genieten van de prachtige natuur, en dat kost helemaal niks! Het natuurgebied ligt in de buurt van Assen. Beeldenpark De Havixhorst ligt in het doprje De Wijk, vlakbij Meppel. Er zijn tientallen kunstzinnige beelden te bewonderen. Mooi hoor! Je kunt dagelijks terecht vanaf tien uur tot vijf uur in de middag. Het mooiste esdorp van heel Nederland ligt in Drenthe, het is het dorpje Orvelte. Hier zijn geen auto`s toegestaan. Daarom is het hier heerlijk genieten van oude kolossale panden en prachtige oude en grote boerderijen. De tijd heeft in het doprje echt stilgestaan. Een heerlijk en gratis uitstapje die je nooit meer zult vergeten. Een stadswandeling door de hoofdstad Assen zal verrassend uitpakken! Je komt ook het beeld van Bartje tegen en het officiele TT- monument. Uiteraard gaat er een gids met je mee. Reken op ongeveer twee uurtjes genieten.

Goedkope restaurants

Heerlijk lunchen en een prima pannenkoek eten tegen een prima prijs is mogelijk in Restaurant De Pesserhof. Na een dag van genieten in de prachtige Drentse natuur is het hier lekker bijkomen. Een sfeervol restaurant wacht op je voor een aangename maaltijd. Het adres is Dorpsstraat 5 in Pesse. Gelegen aan de rand van de Hondsrug, in het dorpje Valthe vind je ongetwijfeld restaurant Schuttershof. De ideale gelegenheid om lekker te eten voor relatief weinig geld. Je kunt hier ook altijd terecht voor een vers bakje koffie. Je kunt je altijd melden in de Hoofdstraat 77. Hou je van Grieks eten, ontzettend lekker en ook nog eens redelijk betaalbaar, dan is er maar een adres in Coevorden. De naam van het restaurant is Delphi en waar je kunt eten in een Griekse sfeer is Bentheimerstraat 46.

Goedkope kroegjes, bars, clubs en discotheken

Een supergezellig cafe staat in Assen. En de naam is Cafe Bar Cosy Corner. Hier kun je bijna de hele dag terecht om te genieten van je favoriete drankje. Leuke kroeg die is te vinden op dit adres namelijk Markt 1. Cafe De Lijst is echt een cafe waar je lekker kunt genieten van een goed glas drinken. Daarnaast is er fijne muziek die gelukkig niet te luid staat. Dus even kletsen is goed te doen in dit bijzondere cafe. Het adres is Hoofdstraat 34 in Hoogeveen. In Zuidlaren zit Cafe De Beuk. En boven dit cafe zit weer Cafe Boven. Twee gelegenheden in een en hetzelfde pand. Boven is voor feestpartijen, beneden is het een stuk rustiger. Hartstikke leuk om hier eens binnen te stappen voor een versnapering. Het adres is De Millystraat 8. Een begrip in zuidoost Drenthe is ongetwijfeld Discotheek Twins in Nieuw- Amsterdam. Je kunt hier elke zaterdagavond geweldig uit je dak gaan. Een fijne disco, zonder meer, en die ligt in aan de Vaart ZZ 42. Een hele grote discotheek ligt in Beilen en luistert naar de naam Skopje of L.E.F. Een echte grote discotheek waar elk weekeinde enorm veel is te beleven. Heb je er al zin? het adres is Domoweg 1.

Offerte goedkope vakantie Drenthe? Klik hier