Korte vakantie Drenthe

Korte vakantie Drenthe

Als je voor een korte vakantie gaat, dan heb je met Drenthe een voortreffelijk provincie gekozen. Drenthe heeft alles in huis voor een fijn verblijf. Of je nu gaat voor kleine dorpjes of grote plaatsen, Drenthe heeft het. Ga je voor heerlijke stille natuurgebieden, Drenthe heeft het. Ga je voor interessante musea, spannende evenementen en bijzondere bezienswaardigheden, ook dan heeft Drenthe het in huis. Drenthe is om al die redenen voor vele mensen al voor een lange tijd het vakantieadres. Je gaat om al die redenen naar Drenthe, maar er is nog meer! De Drentenaren staat wijd en zijd bekend als gemoedelijke mensen, en dat merkt je, waar je ook aankomt en waar je ook naartoe gaat. Je hebt dus een prima keuze gemaakt om je korte vakantie in deze heerlijke provincie door te brengen.

Advertenties van onze partners

Hotels met arrangementen

Erkelens Hotel & Restaurant ligt in Rolde, in het noorden van de provincie. Je kunt kiezen uit een weekendarrangement dus echt geschikt voor je korte vakantie. Verder is er een weekendwandel- arrangement, een arrangement rondom Rolde en een Drentsche AA arrangement. Erg bekend inmiddels is het `stappen & trappen` arrangement. Deze arrangementen zijn te vinden aan de Grolloërstraat 1. Hotel De Stobbe heeft ook leuke arrangementen in huis. Wat te denken van bijvoorbeeld het romantiekarrangement? Je verblijft in de bruidssuite en de volgende ochtend een heel luxe ontbijt op bed. Het prima hotel ligt in de Westerstraat 84 in Ruinen. In de buurt van prachtige wandel- en fietsroutes ligt het mooie Hotel Eeserhof in het dorpje Ees. Dit hotel ademt nog echt de gemoedelijkheid uit en daarom is het zo gezellig in het hotel. Het restaurant staat garant voor overheerlijke streekgerechten, maar er is natuurlijk ook de `gewone` kaart. Na een dag te hebben genoten is het hier prima verblijven. Het adres is Dorpsstraat 2. In Norg, een leuk plaatsje, ligt dit goede Hotel Karsten. Het adres is Brink 6. Er is hier één arrangement te beleven, en wat voor een! Het Green & Genietenarrangement. Dat wordt dus golfen en die sport zal je helemaal tot rust brengen. Een piepklein dorpje, een prachtig hotel. Hotel Witteveen in Witteveen. In het hotel is alles aanwezig voor een topvakantie. Ook hier kun je volop genieten van het Green & Genietarrangement. Zeker doen en daarom moet je je melden bij de K.Brokweg 16.

Uitrusten, feesten en uitwaaien

En dat alles kan bijzonder goed in Drenthe! Uitwaaien kun je namelijk doen in de Boswachterij Dwingeloo. Ruim 1800 hectare van rust, pracht en immense stilte. Je ziet hier diverse vennetjes en een heerlijk heidegebied. Zeker een bezoek waard tijdens je korte vakantie! In het Nederlands Nationaal Park Dwingelderveld ligt een vennetje, en niet zomaar een vennetje. De naam hiervan luidt het Moordenaarsveen. In dit gebied zou in de Tachtigjarige Oorlog een Spaanse soldaat zijn vermoord. Zijn lichaam zou hier zijn gedumpt en zijn lichaam zou hier nog steeds rondwaren ga er maar eens naar toe en vind het zelf uit. Lekker uitrusten doe je in dit schitterend aangelegde park dat in Meppel ligt, het Wilhelminapark. Erg mooi om te zien is de fraaie Theekoepel. Een prachtig park om doorheen te lopen, maar ook om op een bankje te zitten en te genieten van de rust en stilte.

Feesten

Ook dat zal gaan lukken in Drenthe. Vooral wat feesten betreft tot diep in de nacht. Dan kun je natuurlijk naar een discotheek en een hele bekende in de provincie is Uitgaanscentrum De Klok in Ruinerwold. Je kunt al met jouw feestje beginnen op vrijdagavond. Heb je nog kracht en energie over, dan kun je er ook op zaterdag en zondag terecht. Het adres voor jouw party is Dijkhuizen 33. Hier is bijna elke dag wel wat te doen. Je kunt zingen in de karaokebar en er is een Hollands feestcafé. Maar er is meer in de disco van Klaas Pruim. Bijvoorbeeld een superswingende R & B Disco. Deze feestgelegenheid mag je niet missen dus ga je naar de Brink 33-35 in Roden.

Offerte korte vakantie Drenthe? Klik hier