Goedkope vakantie Flevoland

Goedkope vakantie Flevoland

Ook voor een goedkope vakantie zit u in de provincie Flevoland goed. Met name in de zomer is er in de provincie Flevoland veel te beleven zodat u uw vakantie goedkoop en toch leuk kunt houden. Denkt u bijvoorbeeld maar eens aan fietsen, wandelen en zwemmen. Een leuke vakantie hoeft zeker niet altijd duur te zijn!

Gratis uitstapjes

Een stadswandeling door Almere is een gratis en leuk uitstapje tijdens uw goedkope vakantie in Flevoland. Stadswandelingen in Almere is als boekje samengesteld door de VVV van Almere en geeft u informatie over diverse wandelroutes en bezienswaardigheden in de stad. De gids is voor een klein bedrag verkrijgbaar bij de VVV van Almere die gevestigd is aan het Stadhuisplein 1. Ook kunt u voor informatie over fietstochten en nog veel meer terecht bij de VVV van Almere. In Flevoland is op meerdere plaatsen het maken van een (lange) boswandeling mogelijk. Boswandelingen beginnen op verschillende punten in de provincie en variëren in lengte en moeilijkheid. Een bekende wandeling door Flevoland in de buurt van Lelystad is de Krakeendroute met een lengte van ongeveer 5 kilometer. Ook over boswandelingen kunnen de verschillende VVV's in Flevoland u meer informatie verschaffen.

Advertenties van onze partners

Goedkope uitstapjes

Met slecht weer is een middag of avond naar de film een leuke optie tijdens uw goedkope vakantie in Flevoland. In Almere is Bioscoop Utopolis gevestigd. Deze bioscoop is modern en heeft dan ook de meest actuele films in de aanbieding. Haddock Watersport en diverse andere watersport verhuur bedrijven verhuren kano's, diverse zeilboten en waterfietsen zodat u zich kunt vermaken op de wateren in Flevoland. Of u nu met het gezin op zoek bent naar een activiteit of juist met z'n tweetjes wilt genieten van de rust op het water, in Flevoland is het mogelijk. In Lelystad is de Bataviawerf zeer geschikt voor een leuk en niet al te prijzig uitstapje. De Bataviawerf is bekend door de reconstructie van de Batavia, een VOC schip. Waar de bouw van dit unieke schip ooit startte is nu een hele stad gebouwd, ˜Batavia stada, waar voor toeristen veel te zien en te beleven valt. In Lelystad is het National Ruimtevaart Museum gevestigd. Het museum dat tegenwoordig is ondergebracht in het Nationaal Themapark Aviodrome is een must als u op zoek bent naar een intellectueel uitje. Goedkope/gratis bezienswaardigheden en/of musea Vooral voor gezinnen met kinderen is een bezoek aan Stichting Aap in Almere wel heel speciaal tijdens een vakantie. Stichting aap is een vrijwilligers organisatie die tientallen apen in opvangt en verzorgt. Omdat deze stichting vrijwel geheel afhankelijk is van donaties is publiek belangrijk. Om deze reden geven verzorgers van stichting aap regelmatig een apenpraatje waarbij wordt verteld over het reilen en zeilen van de dieren. Museum De Paviljoens is een museum met hedendaagse kunst. Het museum dat is gevestigd in Almere heeft afwisselende moderne tentoonstellingen en activiteiten. Voor kinderen heeft het museum iedere zondag speciale rondleidingen en speurtochten door het museum. In het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad kunt u het verhaal van de inpoldering van de Zuiderzee tot Flevoland opnieuw beleven. Landaanwinning, de Zuiderzee en de geschiedenis van Flevoland komen in dit museum uitvoerig aan bod. Ook zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen in het museum die leuk zijn voor jong en oud.

Goedkope restaurants / bistro's

In Almere kunt u voor een goedkope en goede maaltijd zeker terecht bij Den Enghel. Het restaurant is te vinden aan de Zadelmakerstraat 57 en heeft uitstekende dagschotels en wienerschnitzels. Eetcafé La Luna aan de Meerstraat 50 in Almere is een sfeervol en gastvrij restaurant met heerlijk eten. Voor een goede prijs kwaliteit verhouding kunt u in dit restaurant zeker terecht. In Het Vegetarisch Restaurant in Lelystad heeft u onder 10 euro al een goede vegetarische schotel te pakken. Het Restaurant dat is gevestigd aan de Donaustraat 183 is gezellig ingericht en de bediening is zeer vriendelijk. Goedkope cafés, bars, discotheken e.d.

Hoewel de provincie Flevoland nog relatief nieuw is heeft zij onder de jongere al snel de reputatie van een feest provincie gekregen. Met haar diverse wisselende festivals op het Almere strand is er met name in de zomer altijd wel iets te beleven. Daarnaast heeft Flevoland goede uitgaansmogelijkheden voor diegene die van bars, discotheken en cafés houdt. Discotheek Mambo Almere aan de Grote Markt 20 van Almere is een leuke discotheek om een avond heerlijk op stap te gaan voor diegene die even helemaal los wil gaan. In Grand Café Seventees-Eightees aan het Noordeinde 92 in Almere kunt u gerust van een biertje genieten terwijl live bands spelen en muziek gedraaid wordt. Dit Café staat garant voor een gezellige avond uit. Café De Kemp in Lelystad is een gezellig bruin café waar regelmatig leuke bands optreden. Het café heeft een pooltafel en biljart. Het bruin café is te vinden aan Kempenaar 03-47. Discotheek The Mystic is een hippe discotheek waar u kunt dansen en relaxen onder het genot van een alcoholische versnapering. De Discotheek is gevestigd aan de Middenweg 100 in Lelystad. Op de website van de discotheek staat wekelijks de agenda van de discotheek aangegeven.

Offerte goedkope vakantie Flevoland? Klik hier