Korte vakantie Flevoland

Korte vakantie Flevoland

In Flevoland is zowel het vieren van een lange als van een korte vakantie mogelijk. Naast de vele watersporten die in de provincie beoefend kunnen worden is er veel rust en zijn historische vissersplaatsen als Harderwijk en Elburg om de hoek. Lelystad is ook een leuke plaats om te bezoeken, met name als u wilt winkelen kunt u hier goed uit de voeten. En mocht u een mooie toch willen fietsen tijdens uw vakantie in Flevoland dan is ook dat zeker een mogelijkheid! Ook een dagje pretpark zoals in bijvoorbeeld Walibi World past uitstekend in een korte vakantie in Flevoland thuis!

Advertenties van onze partners

De provincie Flevoland kent een mooie afwisseling van recreatie en rust. Voor zowel de actieve vakantieganger als de rustzoekende is er dan ook genoeg te zien en te beleven in de provincie. Een dagje bos of een mooie wandeling langs het water, in Flevoland kunt u uw eigen korte vakantie net zo inrichten als dat u het voor zich ziet. Vooral de kleinere plaatsen in Flevoland en de steden in de buurt van Flevoland kunnen uw verblijf in de provincie zeer plezierig maken. Met name het voormalige eiland Urk is een plaats die u zeker niet mag overslaan tijdens uw korte vakantie in Flevoland.

Hotels met arrangementen

Een voorbeeld van een hotel in de provincie Flevoland dat een aantrekkelijk arrangement aanbiedt is Apollo Hotel in het centrum van Almere. Het Fietsend door Nederland arrangement dat het hotel aanbiedt is ideaal voor diegene die het leuk vindt om de provincie Flevoland met de fiets te verkennen. Het arrangement houdt in ieder geval een overnachting in, een luxe ontbijtbuffet en een lunchpakket voor tijdens uw fietstocht. Daarnaast kan het hotel u voorzien van informatie over de diverse fietsroutes door Flevoland. Best Western Hotel Baars is een gastvriendelijk hotel in Baars. Het arrangement dat het hotel aanbiedt heet het Arrangement Baars en houdt in ieder geval twee overnachtingen op een luxe kamer in, een lunchpakket en een 3-gangen diner op de dag van aankomst. Daarnaast zal het hotel u voorzien van diverse wandelroutes en fietsroutes in de provincie zodat u uw korte vakantie in Flevoland zo leuk mogelijk kunt maken.

Gezellige plaatsjes

De plaats Urk die gelegen is in de Noordoostpolder is de kleinste gemeente van de provincie Flevoland. Voor de drooglegging van de Flevopolder was Urk een eiland in het IJsselmeer die toen nog Zuiderzee heette. Voor de inwoners van het eiland Urk was de verbinding met het vaste land een hele omschakeling. Op Urk is onder de inwoners nog steeds een sterk eilandgevoel te vinden. De oorspronkelijke manier waarop de gemeenschap op Urk was opgebouwd is nog sterk aanwezig. De inwoners van Urk zijn overwegend gereformeerd. Heden ten dage is Urk bekend vanwege haar grote vissersvloot en haar geschiedenis als eiland. Dronten is gelegen op het zuidelijke deel van de provincie Flevoland. De eerste plannen over de vestiging van Dronten werden gemaakt in de jaren '50. De bouw van het dorp startte uiteindelijk in 1960 waardoor het dorp nog zeer jong is. Het dorp heeft een gezellige en moderne dorpskern waardoor het de moeite van het bezoeken zeker waard is tijdens uw vakantie in Flevoland.

Typisch Flevoland

Het belangrijkste kenmerk van Flevoland is haar polderlandschap. Sinds de drooglegging van het landschap in de eerste helft van de 20ste eeuw is het vlakke landschap met name goed gebruikt voor de aanleg van moderne steden om zo de Randstad te ontlasten. Daarnaast is er in Flevoland veel ruimte voor landbouw en bossen. Wanneer u de provincie binnen rijdt zullen u de windmolenparken niet onopgemerkt blijven. De provincie is een zeer gestructureerde provincie waarin planologen hun ei kwijt konden. De moderne uitstraling en identiteit van Flevoland is met name terug te vinden in de vele nieuwbouwwijken en in haar grote steden zoals Lelystad en Almere.

Offerte korte vakantie Flevoland? Klik hier