Campings Friesland

Campings Friesland

De mooie provincie Friesland wordt steeds vaker bezocht door toeristen. Met name vanwege de rustieke sfeer. Ook de bekende Friese meren spreken vele toeristen aan. Ook als je van kleine dorpjes houdt, zit je gebeiteld in deze provincie. Houd je van mooie steden bezoeken, dan ben je op het juiste adres. Friesland heeft voor iedereen wel wat in huis, en dat maakt deze provincie dan ook zo uniek. Om de steeds groter wordende stroom toeristen op te vangen, zijn er veel campings aanwezig. Kamperen in de natuur, kamperen in Friesland, is echt vakantievieren.

Enkele campings in Friesland

Te midden tussen de prachtige Friese meren ligt Camping It Klokhüs. Het is een grote camping die alles in huis heeft voor een prettig verblijf. Vooral de watersporters kunnen hun hart helemaal ophalen. Windsurfen, zeilen, kanoën en nog veel meer. Je kunt natuurlijk ook diverse soorten boten huren. In de omgeving van de camping kun je heerlijke fiets- en wandeltochten maken. Je komt op deze camping tot rust, en dat is ook de bedoeling. Het adres is Klokhusdyk 7 in het dorp Idzega. Vlakbij de mooie waterstad Sneek, om precies te zijn in het plaatsje Loenga, ligt Camping Pasveer. Het is een grote camping en staat volop in de belangstelling bij de watersportliefhebbers. Buiten het watergebeuren kun je in de buurt van de camping fantastische fiets- en wandeltochten maken. Wil je het wat rustiger aandoen, dan kun je eens een hengel uitwerpen vanuit je tent. Interesse gekregen in deze fijne camping? Ga dan naar de Pasfeardyk nummer 6. Een werkelijke schitterende camping is Camping de Watermolen. Het fijne van deze camping is dat het twee meren heeft.

Een voor het vissen en een om heerlijk in te zwemmen. Het is een rustige camping en niet zo erg geschikt voor de jeugd. Vooral gezinnen met kleine kinderen krijgen hier een supervakantie. In de zomer is er ook een animatieteam. Wil je eens een dagje weg, dan ben je zo in de plaats Groningen of Leeuwarden. Voor inlichtingen: Openderweg 26 in het plaatsje Opende. Camping Rijsterbos is een grote camping en biedt plaats aan ongeveer 200 tenten. De camping is een unieke uitvalbasis wat betreft wandelen, fietsen en genieten van de heerlijke natuur. Wil je een stadje in gaan, dan liggen Stavoren, Balk en Sloten binnen fietsafstand. Er is een zwembad aanwezig en een prima restaurant. Kortom, je zult op deze camping heerlijk genieten van alles wat deze provincie geeft. Het adres is Marderleane 4 in Rijs. In Leeuwarden kom je ongetwijfeld Camping De Kleine Wielen tegen. De camping ziet er meer dan verzorgd uit en biedt vele mogelijkheden wat betreft vermaak en ontspanning. Er ligt een meertje bij waar je kunt vissen, surfen, zwemmen, kano�n en roeien. Voor de kleintjes is er een kinderclubje en de volwassenen zullen zich voortreffelijk vermaken in de gezellige kantine. Wil je een stuk fietsen of wandelen, dan zit je ook bijzonder goed.

Het adres van deze fijne camping is De Groene Ster 14. Camping Hindeloopen ligt in Hindeloopen en dit plaatsje ligt aan het IJsselmeer. Het is vooral een kindvriendelijke camping en zij zullen zich aan het strand van het meer prima vermaken. Hou je van fietsen, wandelen en genieten van de rijke natuur, dan is deze camping een prima startpunt. Ook het plaatsje is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Er zijn genoeg gezellige cafeetjes en restaurants waar je kunt genieten van een vers stukje vis. Een fijne camping en een heerlijke omgeving nodigen je van harte uit. Het adres is Westerdijk 9. Een royaal opgezette camping is Minicamping Feenstra en het adres is Bonjeterpeweg 8 in het dorpje Allingawier. De kinderen kunnen overal spelen en zij kunnen meehelpen op de boerderij. Verder kun je je vermaken met tafeltennis, met een voetbalspel en in de kleine speeltuin. Rust is op deze camping het motto. Eindeloos fietsen en wandelen is in de omgeving werkelijk aan te bevelen. Je kunt bovendien een stacaravan huren.

Offerte campings Friesland? Klik hier