Goedkope vakantie Friesland

Goedkope vakantie Friesland

Wij Nederlanders hebben het geluk dat wij niet ver van Friesland afwonen. Woon je in Amsterdam, in Middelburg of in Maastricht, de afstand is makkelijk in enkele uren te overbruggen met de auto. Friesland is een provincie die veel heeft en dat ook allemaal aanbiedt. Tientallen meren en meertjes, prachtige kleine dorpjes, vele musea en bezienswaardigheden. Daarnaast ook indrukwekkende natuurgebieden en grote steden waar je heerlijk kunt shoppen. Friesland is een gezellige provincie. Er zijn talloze bruine kroegjes en restaurantjes. Al jaren lang weet de toerist Friesland te vinden.

Advertenties van onze partners

Goedkope bezienswaardigheden en musea

Het Eerste Friese Schaatsmuseum ligt in Hindeloopen en het adres is Kleine Weide 1-3. Je treft hier de grootste schaatscollectie van de hele wereld aan. Meer dan de moeite waard om dit museum te bezoeken. Je betaalt slechts 2,50 euro per persoon. Ben je niet bang aangelegd, dan moet je beslist eens mummies gaan bekijken in het plaatsje Wieuwerd. Daar staat een kerkje en daar zal je mummietocht beginnen. Kinderen hebben gratis toegang, een volwassene betaalt het lage bedrag van 1,50 euro. In Sneek staat het bekende Fries Scheepvaartmuseum. Wanneer je weer weg gaat, dan weet je alles over de geschiedenis van onder andere de pleziervaart. Erg interessant! Het adres is Kleinzand 14. Kinderen tot 5 jaar mogen gratis naar binnen. Anderen betalen 1,50 euro tot 3 euro voor een volwassene.

Gratis uitstapjes

En die kun je maken in Noordwolde. Daar ligt een klein wandelbos en heeft de naam De Spokeplas. Een unieke plas verscholen in de bossen en er is ook een strandje bij. Er zijn een aantal picknickplaatsen en de kinderen kunnen spelen in de speeltuin. De toegang is gratis. Het bos ligt aan de Elsweg. In Drachten ligt avonturenspeelplaats Spijkerdorp. Alle kinderen kunnen hier heerlijk ravotten en de toegang is gratis. Je kunt je melden aan de Tjaarda 444. Het Canadameer ligt in Appelscha en het adres is Canadaweg. Je kunt hier de hele dag zwemmen in zeer helder water. Bovendien zal de omgeving je uitnodigen tot het maken van een heerlijke en sportieve wandeling. De toegang is helemaal gratis. In Augustinusga in de Heawei nummer 1 staat een boerderij. Hier kunnen de kinderen zich eindeloos uitleven en daarna een ijsje eten. Iedereen is hier van harte welkom en daarom hoef je niks te betalen. Gratis evenementen Tijdens je verblijf in Friesland kun je eens een bezoek brengen aan de Harlinger Visserijdagen. Ook de wereldberoemde Sneekweek is fantastisch om eens mee te maken. Een andere gratis voltreffer zijn de Ballonfeesten in Joure. Je bent in Friesland en je wilt dan ook de hoofdstad beter leren kennen. Dan is een stadswandeling dé manier. Je begint aan het Hofplein en je eindigt in de Grote Kerkstraat. Natuurlijk zijn er meer wandelroutes.

Goedkope restaurants

Hou je van lekker Chinees eten en je wilt zeker niet te veel betalen, dan moet je naar Oriëntal toe. De sfeer is echt oosters. Je bent van harte welkom in de Nieuwe Straatweg 2 in Gytsjerk. Erg goedkoop en heerlijk eten kun je eens gaan doen in restaurant De Twee Gemeenten. Dit restaurant ligt in het plaatsje Jirnsum in de Grousterdyk 1. Het betreft hier een Nederlandse keuken. Lekker eenvoudig eten, maar wel erg goed, kun je doen in restaurant Frans` Hollands Eethuis. Deze fijne eetgelegenheid ligt in Bolsward in de Jongemastraat 21.

Goedkope bistro`s

In bistro Leeuwenhart kun je je hart ophalen wat de Franse keuken betreft. De inrichting van deze bistro is voortreffelijk. De menukaart is gevarieerd en alles tegen een zeer schappelijke prijs. Ga maar eens heerlijk genieten in de Leeuwenburg 2 in Sneek. In Herberg De Gekroonde Leeuw tref je een bistro met de Franse keuken in het vaandel. Een gezellige bistro met zeer aangename prijzen. Heb je interesse ga dan naar de Sytzamaweg 15 in Arum.

Goedkope bars, kroegjes en café`s

In Sneek, in de Marktstraat 29 vind je café The Legend. Je kunt een biljartje leggen, eventjes darten en verder genieten van de gezellige sfeer. In het weekeinde is vaak live- muziek aanwezig. Een goedkoop avondje, natuurlijk, maar je wilt echt swingen? Dan ga je naar een discotheek toe. En dan wordt jouw discotheek De Treemter en die vind je in Grouw. Je kunt je prima vermaken tot de vroege morgen en er is in de zomer regelmatig een echte Ladies Night. Een echt dorpscafé zoals er nog maar weinig van zijn is Café Kromme Knilles. Jong en oud komen hier te samen om te biljarten, te schaken of om een praatje met elkaar te maken. Wil je de echte Friese taal horen, ga dan hier naar toe. Het café ligt in het centrum van het dorpje Akkrum.

Offerte goedkope vakantie Friesland? Klik hier