Korte vakantie Friesland

Korte vakantie Friesland

Af en toe wil je er heel even helemaal tussenuit. Eventjes andere gezichten zien, andere straten zien, andere winkels zien; weg uit het alledaagse. Waarom is deze provincie zo geschikt voor een korte vakantie? Omdat Friesland erg veelzijdig is. Prachtige natuurgebieden liggen aan je voeten. Heerlijke vergezichten die eindigen aan de horizon. Kleine dorpjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De hoofdstad Leeuwarden is natuurlijk helemaal waard om eens te bekijken. Water is er genoeg, je kunt vissen, zwemmen, zeilen en nog veel meer watersporten beoefenen. Daar komt dan ook nog bij dat de Friezen bijzonder aardig en vriendelijk zijn. En daarom kun je in Friesland voor een korte vakantie erg goed terecht.

Advertenties van onze partners

Hotels en arrangementen

Hotel De Wijnberg ligt in Bolsward. En dit fijne hotel heeft enkele interessante arrangementen in de aanbieding. Zo is er een drie- of vierdaagse wandel en fietsarrangement. Daarnaast zijn er ook twee speciale arrangementen namelijk een romantisch- en een culinair arrangement. Ga je in de herfst naar Friesland, dan is er bij dit hotel een driedaagse herfstarrangement. Er zijn in totaal 28 kamers in het hotel vanaf één persoon tot en met vier personen. Na een dag van fietsen, wandelen en genieten zal een drankje er wel in gaan. Dat kan dan in de hotelbar. In het restaurant word je welkom geheten en ga je culinair genieten van ondermeer overheerlijke streekgerechten. Het adres van het hotel is Marktplein 5. Hotel Restaurant Lunia ligt in het plaatsje Oldeberkoop en dat ligt in het zuiden van de provincie. Je kunt kiezen uit enkele aanbiedingen. Te beginnen met een driedaags Hartverwarmend Arrangement. Ook is er een Heerlijk Herfst Arrangement en die duurt vier dagen. Tenslotte is er dan de driedaagse Wandel- en Fietsarrangement. Buiten het hotel is genoeg te doen in je korte vakantie. Zo kun je gaan schaatsen in het Thialf Stadion of kanovaren op rivier De Linde. Daarnaast zijn er vele wandel- en fietsroutes. Even bijkomen doe je aan de bar en voortreffelijk dineren doe je in het restaurant. In het hotel zijn 18 prachtige kamers die ruim en royaal zijn uitgerust.

Toeristische plaatsjes

Een interessant dorpje is Menaldum. Een dorpje met een agrarisch karakter. In het dorp zijn twee molens die het bekijken zeker de moeite waard zijn. Wommels is een echt terpdorp en de terp is in de originele staat. In het midden van het dorp staat de bekende Jacobikerk. Een dorp waar je eens rustig door moet wandelen. Mantgum is een dorp waar vele en prachtige villa`s staan. Je moet zeker de kerk bezoeken want die heeft een bijzonder fraai interieur. Oldeberkoop is een klein dorpje en ligt in de gemeente Ooststellingwerf. Het pittoreske dorpje telt ongeveer 1700 inwoners en is de oudste plaats in het zuidoosten van de provincie, waarschijnlijk van het jaar 1228. Erg bekend is de kunstmanifestatie `Open Stal` die jaarlijks wordt gehouden. Eagum is misschien wel het kleinste dorpje van Friesland. Er staan zes boerderijen en een kerktoren. Het aantal inwoners ligt rond de 30. Het kerktorentje werd in de 13 de eeuw gebouwd. Een prima voorbeeld van een wegdorp is Langezwaag. Een wegdorp is een lang en uitgestrekt dorp dat vaak aan een kanaal of weg ligt. Het dorp is een onderdeel van de gemeente Opsterland. Het inwonersaantal schommelt ronde de 1000.

Uitwaaien

Als je weet dat Friesland het grootste aaneengesloten merengebied van heel Europa heeft, dan kun je daar heerlijk varen en heerlijk uitwaaien. Je huurt een boot en even later voel je de wind hoor je haren gaan. Waar je ook helemaal kunt uitwaaien is aan de Friese kust. Heerlijke strandwandelingen maken en daarna uitrusten, wat is dat toch lekker!

Feesten

In je korte vakantie moet er ook tijd zijn voor leuke ontspanning. En feesten kun je natuurlijk erg goed doen in een discotheek. En daarvan zijn er genoeg aanwezig in Friesland. Een supergezellige en supermoderne discotheek is The Dance Factory en die kom je tegen in de gemeente Berlikum. Dansen en van een drankje genieten, wat wil je nog meer om een vakantiedag waardig af te sluiten? Heb je er al zin in? ga dan naar het Hemmemaplein 10. Een van de grootste en mooiste uitgaanscentra van de hele provincie is zonder twijfel Fire Palace. In het centrum zitten drie discotheken en daar zijn enkele moderne muziekstijlen te horen. Hier ga je de dag helemaal in stijl afsluiten. Dus ga maar naar Nieuwestad 47-49 in Leeuwarden.

Offerte korte vakantie Friesland? Klik hier