Goedkope vakantie Groningen

Goedkope vakantie Groningen

Groningen is zonder enige twijfel een prachtige provincie. Er wonen ongeveer 580.000 inwoners. Een derde daarvan woont in de hoofdstad Groningen. Dat betekent dat er veel platteland is en dat draagt bij aan de rust en stilte die zo kenmerkend zijn voor deze provincie. Er is veel natuur en daar kun je schier eindeloze fiets- en wandeltochten maken. Je komt onderweg bossen, heide en stuifduinen tegen en je ziet zeldzame vogels. Ben je tijdens je vakantie op zoek naar actie, ook dan heb je voor de juiste provincie gekozen. Groningen is ondermeer een echte studentenstad. Dat kun je bijvoorbeeld merken aan de vele gezellige kroegen die vooral aan de Grote Markt liggen. Ook daar kun je eens gaan kijken en de sfeer proeven onder het genot van een lekker glas drinken. Om de vakantie door te brengen in Groningen heb je beslist geen kapitalen nodig. Je kunt best wel goedkoop je vakantie doorbrengen.

Advertenties van onze partners

Gratis uitstapjes

Je wilt eens zien hoe men vroeger leefde en vocht? Ga dan maar naar het dorpje Bourtange. Alles is gemaakt zoals het vroeger was. Nog altijd worden hier veldslagen nagespeeld, vooral in het hoogseizoen. Je vindt er ook musea en winkeltjes van vroeger. Dat wordt een leerzaam dagje uit! Een voltreffer in de hoofdstad is natuurlijk de Matinitoren. Groningen biedt je een van de meest toonaangevende torens in Nederland. Houd je van indrukwekkende natuur? En houd je van wandelen, fietsen en genieten van vele dieren? Dan moet je beslist naar het Nationaal Park Lauwersmeer gaan. In het plaatsje Noorhorn staat wel een heel bijzondere molen! De naam is De Fortuin. Zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie in Groningen.

Goedkope musea

Heb je interesse en wil je alles weten over de historie van de computer, ga dan naar Allard`s Computer Museum in Groningen. Je kunt er de hele dag blijven en je komt binnen voor weinig geld. En iedereen heeft wel eens een stripverhaal gelezen. En nu kun je voor weinig geld gaan kijken en alles te weten komen over strips in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. Er zijn ook wisselende exposities te zien. Kortom, een interessant dagje uit voor weinig geld. Voor enkele euro`s ben je van harte welkom in het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Hier krijg je een prima beeld hoe de mensen vroeger werkten en leefden. Insecten Wereld is een leerzaam dagje uit. Je komt in aanraking met slangen, hagedissen en je weet op het einde van de dag alles over spinnen. Deze kleine dierentuin is gevestigd in de plaats Leens en het adres is Wierde 17.

Uitstapjes

Een uniek uitstapje is een grachtenwandeling door de stad Groningen. Zo leer je de stad spelenderwijs kennen. De prachtige en leerzame wandeling duurt drie uur. En wat te denken van een kunstexcursie door dezelfde stad? Je komt vele kunstwerken tegen zoals van Jan Wolkers. Bij elkaar kom je ongeveer vierhonderd interessante kunstwerken tegen dus zeer de moeite waard. Het kleinste hotel van de hele wereld staat ook in de stad Groningen. De naam ervan is De Kromme Raake. Leuk om dat eens te zien!

Goedkope restaurants

Echt wel een goed en niet te duur restaurant in de hoofdstad is Jantje Zag Eens Pruimen Hangen. Je kunt hier de echte Franse en Italiaanse streekgerechten proeven. Het interieur is geweldig en daarom zijn de sfeer en ambiance van het hoogste niveau. Het personeel is gastvrij, biedt hulp aan voor een juiste keuze en is deskundig. Het adres is Kruissingel 1. Goedkoop en toch topkwaliteit krijg je in Pizzeria Italia in de stad Groningen. De sfeer is goed, het eten is lekker en de bediening is helemaal okay. Het adres is Kleine Pelsterstraat 2.

Goedkope bistro`s

De Kult Bistro levert heerlijk, eerlijk en vers eten. En dat kun je dan ook echt merken. De keuken gaat om vier uur in de middag open en sluit tegen half tien. In deze bistro kom je leuke verrassingen tegen? Het adres is Steentilstraat 36. Ook in de hoofdstad is er nog een klasse bistro te vinden. Het is Bacchus Bistro. Alle gerechten worden op ambachtelijke wijze gemaakt van dagverse groenten. Een verbluffend fijne sfeer zul je hier aantreffen. Een verrassing, zo mag je deze niet te dure bistro wel omschrijven. Het adres is Veemarktstraat 96 in Groningen.

Goedkope bars, cafes en kroegen

Cafe De Minnaar is een begrip in het uitgaansleven in de stad Groningen. Niet alleen studenten komen hier samen, maar bijvoorbeeld ook kunstenaars die graag een praatje met iedereen willen maken. Er is natuurlijk muziek maar dat is echt op de achtergrond, en zo hoort het in een cafe. Het adres is Kleine Rozenstraat. Gewoon een gezellige en goedkope bar is De Troubadour. Je vindt deze uitgaansgelegenheid in de Peperstraat nummer 19. Een vakantiedag in stijl afsluiten in de provincie Groningen kun je hartstikke goed doen in een discotheek. Ga dan maar eens dansen, springen, feesten en genieten in The Palace. Een gezellige tent en er komen regelmatig bekende dj`s muziek presenteren. Het adres is Gelkingestraat 1 in de gelijknamige hoofdstad.

Offerte goedkope vakantie Groningen? Klik hier