Goedkope vakantie Limburg

Goedkope vakantie Limburg

Een vakantie hoeft niet altijd duur te zijn. Ook met weinig geld is het in het algemeen mogelijk om veel te zien en te doen. Dit is zeker waar voor de provincie Limburg. De provincie heeft veel te beleven voor diegene met een kleiner budget. In het bijzonder wandel- en fietsliefhebbers komen in de provincie aan hun trekken. Overal in de provincie is wel iets te zien en door haar rijke historie is het volgen van fiets- en wandelroutes door bijvoorbeeld Maastricht en Valkenburg leuk en ook nog leerzaam.

Advertenties van onze partners

Gratis uitstapjes

Maastricht is een veelzijdige stad die voor eenieder wat te bieden heeft. Maastricht heeft onder andere een rijk historisch verleden waardoor er in de stad voor bezoekers veel te zien en te beleven valt. Denkt u maar eens aan oude stadswallen, een fort en oude straatjes en pleintjes. Een stadswandeling door de stad is daarom ook iets dat tijdens uw verblijf in Limburg zeker niet mag ontbreken. De VVV van Maastricht kan u voorzien van een routekaart met diverse uitgestippelde stadswandelingen en aanvullende informatie. Naast een stadswandeling door Maastricht is ook een stadswandeling door Valkenburg iets dat u tijdens uw vakantie zeker niet mag overslaan. Met name in de zomer is Valkenburg toeristisch en gezellig en is er veel te beleven. Rondom Valkenburg is er voor diegene die nog wat verder wil wandelen ook een heleboel te zien. Voor meer informatie over wandelingen in en om Valkenburg kunt u terecht bij de VVV Valkenburg gevestigd aan het Dorrenplein 5.

Goedkope uitstapjes

Een leuke en goedkope dagbesteding tijdens uw goedkope vakantie in Limburg is het maken van een fietstocht door het Limburgse landschap. Het huren van een fiets kan bij diverse bedrijven verspreid door de hele provincie en is over het algemeen zeer voordeling. Door Limburg lopen verschillende fietsroutes die u langs kastelen, natuurgebieden en steden zullen leiden. Meer informatie over fietsroutes kunt u krijgen bij de verschillende VVV's in Limburg. Indien u uw fietstocht goedkoop en leuk wilt houden is een picknick onderweg met mooi weer een goed idee. Grotbiken in de grotten van Valkenburg is een leuke uitdaging voor iedereen. Met mountainbikes zult u 1,5 uur door de grotten fietsen waar u zonder de nodige fietsverlichting en goed opletten niets zou kunnen zien. Dit maakt het niet alleen spannend maar ook nog eens een prestatie op zich! Voor de veiligheid draagt iedereen een helm en een gids zal u door de grotten rondleiden. U zult ondergronds een parcours van ongeveer 8 tot 10 kilometer afleggen. Voor reserveringen kunt u onder andere terecht op de website van ASPadventure.

Goedkope/gratis bezienswaardigheden en/of musea

Voor oude en hedendaagse kunst kunt u in Limburg terecht bij het Bonnefanten Museum. Het museum dat regelmatig wisselt van collectie is gevestigd in een prachtig, door de Italiaanse architect Aldo Rossi ontworpen, gebouw. In Maastricht is tevens Museum aan het Vrijthof te vinden. Dit culturele huiskamer museum is een museum waarin het oude Maastricht herleeft. Dit museum laat gebruiksvoorwerpen en meubels zien uit het 17e en 18e eeuwse Maastricht. In Kasteelruine Valkenburg Fluweelgrot kunt u de Middeleeuwen beleven. De geschiedenis van dit museum gaat terug tot de 11e eeuw. Het museum is gevestigd in Nederlands enige Hoogteburght en is alleen daarom al een bezoekje waard. Tijdens uw bezoek zult ut ronddwalen door een onderaards gangenstelsel, een ridderzaal nog veel meer.

Goedkope restaurants / bistro's

In Maastricht kunt u goedkoop eten bij Bar-Bistro Poele Potloed. Poele Potloed is een echte Maastrichtse zaak waar u voor een goede prijs-kwaliteit maaltijd terecht kunt. Daarnaast is het een uitstekende optie om kennis te maken met de Maastrichtenaren. Het restaurant is gevestigd aan de Spaorestraot in het hartje van Maastricht. In Hotel Restaurant Le Bistro in Valkenburg kunt u genieten van een heerlijke lunch of maaltijd met een gunstige prijs. Het familiehotel en restaurant zijn gezellig ingericht en heeft aardig personeel. Vooraf reserveren is verstandig.

Goedkope cafes, bars, discotheken e.d.

Op stap gaan in Maastricht is het leukste tijdens uw vakantie in Limburg. Het Maastrichtse uitgaansleven is, in tegenstelling tot in diverse andere grote Nederlandse steden, geconcentreerd op en rondom het Vrijthof. Aan het Vrijthof zijn de meest populaire cafes van Maastricht gevestigd. Naast het Vrijthof kunt u ook bij het Bassin en op het Onze-Lieve-Vrouweplein en het Sint Amorsplein terecht voor een leuke avond uit. Een gezellig cafe dat gevestigd is aan het Vrijthof 12 in Maastricht is Cafe La Cloche. Dit gezellige cafe is romantisch ingericht en heeft tegelijkertijd een klassieke en zakelijke uitstraling. U kunt in dit cafe ook terecht voor een lunch, borrel of warme maaltijd. Murphy's Irish Pub aan het Vrijthof in Maastricht is een tweede leuke optie voor een heerlijke borrel. Deze pub staat bekend om haar gezelligheid en is tevens gevestigd in het hart van het uitgaansleven van Maastricht. De pub is te vinden op het Vrijthof 16E.

Offerte goedkope vakantie Limburg? Klik hier