Korte vakantie Limburg

Korte vakantie Limburg

In Limburg is genoeg te zien om een lange vakantie in de provincie door te brengen. Naast lange vakanties is het ook zeker mogelijk om te genieten van de hoogtepunten van de provincie tijdens een korte vakantie in Limburg. Door de combinatie van natuur en cultuur in de provincie kunt u naar eigen wens uw korte vakantie indelen. Of u nu graag Maastricht wilt bezoeken of slechts wilt wandelen door de prachtige natuur van Noord- of Zuid-Limburg, alles is mogelijk.

Advertenties van onze partners

Ook voor een korte vakantie kunt u terecht in Limburg. De provincie Limburg kent een goede afwisseling tussen natuur en cultuur en heuvels en dalen. De provincie heeft met haar hoofdstad Maastricht veel te bieden op het gebied van cultuur. In de Peel daarentegen kunt u tijdens uw korte vakantie genieten van de prachtige natuur van Limburg. U kunt uw korte vakantie in Limburg gemakkelijk en geheel naar uw wens samenstellen. De volgende onderwerpen helpen u wellicht een handje bij uw keuze.

Hotels met arrangementen

Hotel Heijenrath in het gelijknamige dorp Heijenrath biedt u een 4-daags hotel arrangement waar 3 overnachtingen en ontbijt, 2x een 3-gangendiner en een steengrillavond inbegrepen zijn. Daarnaast wordt u een handje op weg geholpen met de VVV Zuid-Limburg wegwijzer vol leuke tips en weetjes over Limburg. Grand arrangement ontdek Maastricht aangeboden door Amrath Grand Hotel de L'Empereur is een 3-daags arrangement zodat u Maastricht op haar best kunt beleven. Het arrangement bestaat uit onder andere twee nachten in een comfort kamers. 's Ochtends een Amrath ontbijt, een drie gangen diner op de dag van aankomst en een verkenningsgids van Maastricht. Daarnaast krijgt u een gratis toegangskaart voor Holland Casino Valkenburg.

Gezellige plaatsjes

Een gezellige en erg bekende plaats in Limburg is Valkenburg. De plaats die aan de Geul in Zuid-Limburg ligt is erg toeristisch. De stad heeft veel historie die al in de tijd van de Romeinen begon toen er al mensen in de Geulvallei woonden. Het stationsgebouw van Valkenburg is het oudste stationsgebouw in Nederland dat nu nog gebruikt wordt. Bekende attracties in Valkenburg zijn onder andere de Mergelgroeven, de Romeinse catacomben en attractieparken zoals De Valkenier en het Sprookjesbos. Ook de diverse kastelen in de omgeving van Valkenburg zijn voor toeristen erg interessant. Vaals is een plaats in het zuidoosten van Limburg. Deze plaats is bekend vanwege het Drielandenpunt. Op dit punt komen de drie landen, Nederland, Duitsland en België samen. Het punt is nabij het hoogste punt van Nederland gelegen. Naast het drielandenpunt is ook Kasteel Vaalsbroek met het bijbehorende park een leuk kasteel om te bezoeken. Ook Kasteel Bloemendaal is zo'n kasteel in de omgeving van Vaals. Vaals is tevens een leuke plaats om uw fiets- of autoroute door Zuid-Limburg te starten of te eindigen.

Typisch Limburg

Kenmerkend aan de provincie Limburg zijn haar grenzen. De provincie is de enige provincie die in het oosten grenst aan Duitsland en in het Zuiden grenst aan België. Niet voor niets heeft de provincie Limburg daarom van het Drielandenpunt, het punt waar Duitsland, Nederland en België elkaar raken een toeristische bezienswaardigheid gemaakt. Door haar gunstige ligging komen ieder jaar vele Belgen en Duitsers naar de provincie waardoor de provincie ook internationaal zeer bekend is. De provincie is door haar toerisme ingesteld geraakt op de vele toeristen die ieder jaar in haar provincie aanwezig zijn. Dit is te merken aan de gastvrijheid van de Limburgers maar ook aan de vele attracties en mogelijkheden in de provincie.

Offerte korte vakantie Limburg? Klik hier