Goedkope vakantie Noord-Brabant

Goedkope vakantie Noord-Brabant

Een vakantie met een klein budget kan minstens net zo leuk en gezellig zijn als een vakantie met een groot budget. In Noord-Brabant kunt u met zowel groot als klein budget uitstekend terecht voor een vakantie. Wandelen, fietsen en een picknick in de natuur kunnen uw vakantie tot een succes maken terwijl u zich weinig zorgen hoeft te maken over de kosten van een dergelijk vakantie. Noord-Brabant heeft genoeg te zien en te doen!

Advertenties van onze partners

Gratis uitstapjes

Een stadswandeling door de binnenstad van Den Bosch is iets dat tijdens uw vakantie in Noord-Brabant niet kan ontbreken. De VVV den Bosch gevestigd aan de Markt van Den Bosch kan u informatie en tips geven over de verschillende mogelijkheden en routes voor bijvoorbeeld een historische-, thema- of culturele wandeling door de stad. Ook een stadswandeling door Eindhoven is een leuke optie om te overwegen tijdens uw goedkope vakantie in Noord-Brabant. Een wandeling door de Biesbosch is een leuke uitdaging voor jong en oud. In de Biesbosch is veel natuurschoon te bekennen. Vogels, bevers en vele andere dieren laten zich regelmatig aan de bezoekers van het park zien. Eventueel is in een van de bezoekerscentra voor een klein prijsje een routebeschrijving en kaart van de wandelroutes van het Nationale Park te verkrijgen.

Goedkope uitstapjes

In Best kunt u aan een dagje Brabant van Toon Vertier deelnemen. U heeft zo de mogelijkheid om met een huifkar onder andere een bezoekje aan een klompen museum te brengen. Daarnaast wordt u ontvangen met koffie of thee en iets lekkers. Ook heeft u de mogelijkheid om mee te fietsen of Toon Vertiers meermansfiets van 4 of 5 personen. Tijdens een dagje Toon Vertier kunt u de echte gastvrijheid van Noord-Brabant meemaken. In de zomer is het huren van een fiets in Noord-Brabant zeker de moeite waard. Prachtige uitgestippelde fietstochten door met name het zuidelijke gedeelte van Noord-Brabant en zijn in overvloed aanwezig. U zult tijdens uw fietstochten kennis kunnen maken met de diverse natuurgebieden die de provincie rijk is. Onderweg kunt u bijvoorbeeld picknicken of een stop maken bij een lokaal cafe of restaurantje.

Goedkope/gratis bezienswaardigheden en/of musea

In het Noord-Brabants Museum in Den Bosch is altijd iets nieuws te beleven. Voor een relatief lage museum prijs kunt u in dit museum genieten van diverse wisselende tentoonstellingen. Tentoonstellingen varieen van klassieke kunst tot modern. Kinderen tot 18 jaar en jongeren met Ov-kaart tot 27 jaar hebben gratis toegang tot het Noord-Brabants museum. Zo kunt u op een goedkope manier genieten van een museum tijdens uw vakantie in Noord-Brabant. De Sint-Janstoren in 's-Hertogenbosch (Den Bosch) is een belangrijk herkenningspunt van de stad. Deze toren, waarin op de verschillende verdiepingen diverse bezienswaardigheden te zien zijn, kunt u beklimmen en tegelijkertijd genieten van het prachtige uitzicht over de stad. Museum De Pont in Tilburg is een modern museum met hedendaagse kunst. De tentoonstellingen wisselen regelmatig maar zijn altijd uitdagend en vernieuwend. In de vaste collectie van het museum zijn vele bekende en minder bekende moderne kunstenaars vertegenwoordigd. Het museum is gevestigd aan het Wilhelminapark 1.

Goedkope restaurants / bistro's

In Eindhoven kunt u voor een heerlijke lunch of diner terecht bij Bistro Tout le Monde. Deze bistro, gevestigd aan de Geldropseweg 8, heeft een uitstekende kaart. De bediening is vriendelijk en zeer gastvrij. In Tilburg is aan de Juliana van Stolbergstraat 6, Restaurant Le Bistro gevestigd. Deze sfeervolle bistro is warm ingericht en is geschikt voor zowel lunch als diner. Het restaurant heeft een goede prijs kwaliteit verhouding. Een goedkope lunchroom waar u tijdens uw vakantie in Noord-Brabant terecht kunt is Lunchroom Pink Lemon aan de Minderbroedersstraat 28 te Den Bosch. In de lunchroom staan zowel hartige als zoete lekkernijen op haar kaart staan.

Goedkope cafes, bars, discotheken e.d.

Met haar reputatie als gezelligste provincie van Nederland heeft Noord-Brabant uiteraard diverse uitgaans gelegenheden, bars en discotheken waar u voor een hapje en of drankje zeker terecht kunt. In Noord-Brabant zijn kroegen op vrijdag en zaterdag gemiddeld genomen geopend van 04.00 uur 's nachts. Op alle andere dagen is dit tot 02.00 uur. In Grand Cafe Silva Ducis kunt u uitstekend terecht voor een gezellige borrel. In dit sfeervol ingerichte Grand Cafe kan vanaf 10.00 uur gedronken en gegeten worden. 's avonds kunt u in dit Café terecht om te stappen. Het Grand Café is gevestigd aan de Parade 6-7 in Den Bosch. Discotheek Zino in Tilburg is gevestigd aan de Heuvelring 116. In deze discotheek kunt u gegarandeerd een hele avond uit uw dak gaan. Met diverse live DJ's en feesten is het in deze discotheek van vrijdag tot zondag altijd feest. Tevens is de discotheek goed te bereiken met het openbaar vervoer. Op stap gaan in Eindhoven is zeker aan te raden. Door haar levendige binnenstad met diverse kroegen, clubs en cafés die op loopafstand van elkaar verwijderd liggen is Eindhoven absoluut een stad om op stap te gaan. Zo kunt u uw eigen kroegentocht samenstellen of juist blijven hangen in de kroeg van uw keuze!

Offerte goedkope vakantie Noord-Brabant? Klik hier