Goedkope vakantie Noord-Holland

Goedkope vakantie Noord-Holland

Wandelen door de Noord-Hollandse binnensteden of heerlijk uitwaaien op het strand. Niet iedere vakantie hoeft per se duur te zijn, ook voor een budget vakantie zit u in Noord-Holland zeker goed.

Advertenties van onze partners

Gratis uitstapjes

Een stadswandeling door de Amsterdamse binnenstad is een van de musts op het gebied van gratis uitstapjes. De VVV Amsterdam, gevestigd tegenover de hoofduitgang van het Centraal Station is een van de plaatsen waar u altijd terecht kunt voor informatie en kaarten over de verschillende interessante routes die wandelend mogelijk zijn. Onder andere het Amsterdams Historisch Museum, het Waagplein, de Negen Straatjes, de Jordaan, het Vondelpark, het Rembrandplein en de Pijp mogen zeker niet in uw wandeling ontbreken. Lekker uitwaaien op het strand en in de duinen in Zandvoort bij Egmond aan Zee of in een van de andere kustplaatsen in Noord-Holland is voor zowel de goedkope als de luxe vakantie een activiteit die zeker niet mag ontbreken.

Goedkope uitstapjes

Waterfietsen door de grachten van Amsterdam kan romantisch zijn met uw partner of gezellig met het hele gezin. Vanaf het water is het mooi om de Amsterdamse gevels en bruggen te bekijken. Bij de meeste verhuur bedrijven is het mogelijk om de waterfiets op een andere locatie af te leveren dan waar u hem hebt opgehaald. Vanaf ongeveer 7 euro p.p. is het al mogelijk om een fiets te huren. In de zomer is het huren van een fiets in Noord-Holland een leuke activiteit. Prachtige fietstochten door het Amsterdamse bos, door Broek in Waterland en vele anderen zijn door diverse afstanden en mogelijkheden voor eenieder geschikt. De provincie Noord-Holland is een verassing om met de fiets te ontdekken.

Goedkope/gratis bezienswaardigheden en/of musea

Het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum in Amsterdam zijn qua prijs goed te doen en zeer zeker de moeite van het bezoeken waard. Met de wisselende en vaste collecties is in de musea ook voor de terugkerende bezoeker altijd wel iets nieuws te zien. Overigens zijn de musea door geheel Noord-Holland over het algemeen vrijwel allemaal het bezoeken waard. Een leuk uitstapje voor bijvoorbeeld het hele gezin kan een bezoekje aan het Orgelmuseum in Haarlem zijn. Het orgelmuseum is trots op haar enorme concertorgel van maar liefst 9 meter breed en ca. 5,5 meter hoog. Door de interessante rondleidingen kunt u in dit museum alles te weten komen over de geschiedenis van het orgel. Doordat het museum door vrijwilligers wordt gerund is het gratis toegankelijk.

Goedkope restaurants / bistro's

In Amsterdam kunt u goedkoop eten op bijvoorbeeld de Albert Cuyp. Aan de Albert Cuyp is onder andere een Surinaams-Chinees Restaurant Albert Cuyp gevestigd. Hier kunt u voordelig en goed eten. Restaurant De Reghter in De Rijp is een sfeervol eetcafé. Door de vriendelijke bediening en het goede eten zult u in De Reghter gegarandeerd van een leuke avond kunnen genieten.

Goedkope café's, bars, discotheken e.d.

Met maar liefst 19 café's in de café top 100 is Noord-Holland de provincie met de leukste horeca- en uitgaansgelegenheden van Nederland. Café Oosterling aan de Utrechtsenstraat 140 in Amsterdam staat op nummer twee van de leukste cafés in Nederland en is daarom zeker een bezoekje waard. Café In den Uiver aan de Riviervismarkt 13 in Haarlem is een Biercafé, Bruin Café en heeft ook een uitstekende Wijnbar voor haar gasten. Grand Café De Notaris aan de Houttil 18 in Alkmaar is een gezellig Grand Café en tevens Eetcafé en Restaurant. Voor een goede prijs kunt u hier een heerlijke maaltijd verkrijgen! Hoewel op stap gaan in Noord-Holland in vrijwel iedere plaats mogelijk is, is uitgaan op zo'n Noord-Hollands het leukste in Amsterdam. Met de vele bars en discotheken die de stad rijk is zit er altijd een passende tussen om uw avond onvergetelijk te maken. Voorbeelden van bars en discotheken in het centrum van de stad zijn bijvoorbeeld Dansen Bij Jansen, Korsakoff, Panama en Escape.

Offerte goedkope vakantie Noord-Holland? Klik hier