Korte vakantie Noord-Holland

Korte vakantie Noord-Holland

Noord-Holland is een ideale provincie om te genieten van een korte vakantie. Naast het bezoeken van de vele toeristische hoogtepunten zoals Amsterdam en Haarlem, kunt u in Noord-Holland heerlijk uitwaaien op het strand en in de duinen, genieten van een mooie fietstocht of diverse watersporten beoefenen. De provincie Noord-Holland biedt toeristen een prachtige combinatie van levendige de steden, authentieke en karakteristieke dorpjes en de rust van haar prachtige natuur.

Advertenties van onze partners

Ook voor een korte vakantie kunt u terecht in Noord-Holland. De provincie Noord-Holland heeft een prachtige afwisseling van natuur met historische steden. U kunt in de provincie zowel terecht voor een dagje museum als voor een uitgebreide strandwandeling of een dagje heerlijk de natuur in. Zowel de grotere plaatsen zoals Amsterdam en Haarlem als de kleinere karakteristieke steden en dorpjes zoals Volendam en Monnickendam maken Noord-Holland voor een kort bezoek zeer de moeite waard.

Hotels met arrangementen

Een voorbeeld van een hotel dat een aantrekkelijk arrangement aanbiedt is Hotel Zuiderduin te Egmond aan zee. Het zogenaamde Uitwaai arrangement dat het hotel aanbiedt is een uitstekende mogelijkheid om ultiem te genieten van een lang weekend weg. Immers, even helemaal weg hoeft niet altijd ver weg te zijn! Een hotel op loopafstand van het zeer bekende Vondelpark in Amsterdam is Sandton Hotel De Filosoof Amsterdam. Het hotel biedt een uniek shop until you drop arrangement aan waarbij u naast uw overnachting in het Sandton gebruik kunt maken van een scooter om te shoppen en om het centrum van de stad te verkennen. De diverse bijFletcher Hotel Group aangesloten 3-sterren en 4-sterren hotels in Noord-Holland bieden een uitwaai arrangement aan. Hoewel de arrangementen van de bij Fletcher Group lichtelijk verschillen bij de verschillende aangesloten hotels bevat dit arrangement in ieder geval een 3-gangen diner aan op de dag van aankomst, een lunchpakket voor op het strand en twee hotel overnachtingen.

Gezellige plaatsjes

Een gezellige en bekende plaats in Noord-Holland is Volendam. Gelegen aan de oever van het IJsselmeer ligt dit dorp waar dagelijks honderden toeristen op af komen. Het dorp heeft een authentieke sfeer en heeft een prachtig uitzicht op het water. Voor souvenirs voor familieleden en vrienden kunt u in Volendam overigens ook uitstekend terecht in een van de vele Volendamse snuffelwinkeltjes. Naast Volendam is ook de gemeente Waterland absoluut een bezoekje waard. De vele pittoreske plaatsjes in de gemeente, waaronder Medemblik en Broek in Waterland, vormen tezamen een toeristisch gebied dat het mooist is om vanaf het water te bekijken. Fluisterboten, roeiboten of kanoës om het gebied mee te verkennen zijn in de gemeente te huur. Ook in het plaatsje Hoorn is altijd wel iets te beleven. Het karakteristieke centrum van de stad kent verscheidene kroegjes en restaurantjes. De plaats is bekend vanwege haar historie als VOC stad. De stad heeft zes musea waaronder een museum gevestigd in een oud kaaspakhuis. Een wandeling door de stad langs de oude VOC haven en een oude sluis geeft iedere bezoeker een goed beeld van de vaderlandse geschiedenis.

Typisch Noord-Holland

Een belangrijk kenmerk van Noord-Holland is haar afwisselende natuur. Waar andere provincies grenzen aan weer andere provincies grenst Noord-Holland slechts aan een kant aan land, namelijk aan Zuid-Holland. De provincie is omringd door water waardoor de provincie met name voor de watersporter en de natuurliefhebber ontzettend leuk kan zijn. De provincie wordt daarnaast met name gekenmerkt door haar wereldstad Amsterdam en, in tegenstelling met het drukke stadsleven, de mooie natuurgebieden die de provincie rijk is. Al met al maakt de afwisseling tussen natuur en cultuur de provincie tot een unieke plaats om uw vakantie door te brengen. Vakantievieren in Noord-Holland is leuk voor groot en klein!

Offerte korte vakantie Noord-Holland? Klik hier