Goedkope vakantie Zeeland

Goedkope vakantie Zeeland

Niet alle vakantie budgetten zijn voor iedereen gelijk. Toch is er in Zeeland ook voor diegene met een relatief klein vakantie budget veel te beleven. Een klein budget hoeft niet per se vervelend te zijn en hoeft u al helemaal niet te beperken. In Zeeland is genoeg te beleven voor niets of voor kleine bedragen. Wat dacht u bijvoorbeeld van lekker uitwaaien langs het strand, zwemmen in een van de Zeeuwse meren of een boswandeling of fietstocht? Hieronder zullen we u alvast een handje op weg helpen met tips om uw goedkope vakantie in Zeeland goedkoop te houden en toch leuk te maken.

Advertenties van onze partners

Gratis uitstapjes

Domburg is een mooie stad die voor toeristen veel te bieden heeft. De stad die een gezellig centrum heeft waar veel te doen is trekt jaarlijks vele toeristen van binnen en buiten Nederland aan. Het strand bij Domburg is erg mooi en de sfeer onder de badgasten is zeer goed. Om deze reden is een dagje strand bij Domburg dan ook iets dat u tijdens uw vakantie in Zeeland zeker niet mag overslaan. Na een dagje strand in Domburg zou u kunnen beginnen met een korte wandeling door het centrum van Domburg. Het oude Domburg heeft relatief veel monumenten die de moeite waard zijn om te bekijken.

De natuur van Zeeland is over het algemeen zeer de moeite waard om te ontdekken. Diverse natuurgebieden zijn opgesteld voor bezoekers. Met name in Zuid-Beveland is het leuk om te fietsen en te wandelen. De karakteristieke paden en boomgaarden in dit gedeelte van Zeeland hebben hun klassieke uitstraling door de jaren heen weten te behouden. Voor skate- en fietsliefhebbers zijn ook diverse paden uitgezet door de gehele provincie Zeeland. Zo kunt u op een uitdagende en sportieve manier de provincie Zeeland verkennen.

Goedkope uitstapjes

Een leuke en goedkope dagbesteding tijdens uw goedkope vakantie in Zeeland is het maken van een fietstocht door het klassieke Zeeuwse landschap. Het huren van een fiets of mountainbike kan bij diverse bedrijven verspreid over de hele provincie. Het huren van fietsen is over het algemeen niet duur en kan variëren van een dag tot meerdere dagen. Informatie over de diverse fietsroutes door de verschillende delen van Zeeland is verkrijgbaar bij de VVV's in Zeeland.

In Heinkenszand kunt u een bezoekje brengen aan een klompenmakerij waar u het hele proces van het maken van een klomp kunt aanschouwen. U zult bekend raken met de verschillende soorten hout waar klompen van gemaakt worden, het zagen, de klompvorm, het drogen en het schuren. Ook het schilderen, dat echt vakmanschap vereist, gebeurt handmatig in de klompenmakerij. Klompenmakerij TRAAS en de bijbehorende winkel zijn te vinden aan Westdijk 3.

In Ritthem in de buurt van Vlissingen bevindt zich Fort Rammekens. Dit Fort dat in de 16e eeuw is gebouwd ligt in een mooi bosgebied waardoor u, naast het bezoeken van het Fort, ook heerlijk kunt wandelen. Het natuurgebied waarin het Fort zich bevindt heet 'Rammekenshoek'. Om het Fort liggen kreken en een schor.

Goedkope/gratis bezienswaardigheden en/of musea

Delta Park Neeltje Jans is als museum gelegen op een mooie locatie in de buurt van zee. Het park heeft daarnaast een prachtige locatie in de omgeving van de mooie Zeeuwse natuur. In het park is voor jong en oud veel te zien en te doen. Zo zijn er verschillende attracties en kun je in een rondvaartboot vanaf het water de deltawerken bewonderen. Het park is te vinden aan Faelwel 5 in Vrouwenpolder.

In het Oosterschelde Museum is de geschiedenis van de oester- en mosselteelt in Zeeland op mooie manier tentoongesteld. In het museum zult u, onder andere met behulp van videomateriaal, meer te weten komen over mosselen dan u zou verwachten. Van mei tot oktober zijn er wisselende tentoonstellingen in het museum, zodat u ook tijdens een tweede bezoek nooit precies hetzelfde zult zien. Het museum is te vinden in Yerseke aan het Kerkplein 1.

Het Marie Tak van Poortvliet Museum in Domburg dat is te vinden aan de Oosterstraat 10a, is een bijzonder museum met wisselende tentoonstellingen. Het gebouw waar in het museum is gevestigd is opzich al de moeite waard. Het gebouw is een replica van een in 1921 door noodweer verloren gegaan gebouw. Sinds 1994 is het Marie Tak van Poortvliet Museum geopend op de locatie waar het zich nu bevindt.

Goedkope restaurants / bistro's

Kaffee 't Hof in Middelburg is een gezellig eet cafe waar u voor een goede prijs terecht kunt voor een heerlijke maaltijd. De daghappen die dit eet café u aanbiedt worden regelmatig afgewisseld en ook voor een drankje na de maaltijd kunt u in dit eet café gerust blijven zitten.

Aan de Bernhardstraat 80 in Westdorpe is Boerderijestaurant De Baeckermat te vinden. Dit unieke restaurant dat wordt gerund door twee mensen bereidt al haar gerechten met verse producten. De aardappels van het eigen land van de boerderij liggen diezelfde avond nog bij u op het bord. De kaart wisselt ieder jaargetijde. U bent van harte welkom om de boerderij te bekijken.

Wokrestaurant Vietnam aan de schoolstraat 1 in Zeeland is een wokrestaurant dat zich in de loop der jaren heeft gespecialiseerd in de Vietnamese keuken. Elke avond kunt u voor een uitstekende prijs deelnemen aan het lopend buffet inclusief wokbuffet. Uw eten wordt in dit restaurant voor uw ogen vers voor u gewokt.

Goedkope cafés, bars, discotheken e.d.

Op stap gaan in Zeeland kan het best in de grotere plaatsen van de provincie. In Middelburg, Domburg en Vlissingen zijn diverse kroegjes en discotheken te vinden waar u een gezellige avond kunt beleven. Of u nu graag wilt dansen of gewoon ergens lekker wilt zitten praten, in Zeeland kan het!

Op stap gaan in Middelburg kan bij Café 't Schuttershof. Dit Café opent iedere vrijdag en zaterdag avond haar deuren. Het Café dat is te vinden aan Schuttershofstraat 1 heeft ook een agenda met speciale feesten voor u in de aanbieding.

In Middelburg is ook Café Bommel een leuke optie om een gezellig drankje te doen. In dit café kunt u tevens terecht voor een lunch of diner. Café Bommel is te vinden aan Markt 85.

In de buurt van Vlissingen is Discotheek Joy met name voor jongeren een leuke gelegenheid om op stap te gaan. De discotheek waar ook regelmatig feesten worden georganiseerd is geopend op vrijdag zaterdag en zondag. De discotheek is te vinden aan Boulevard de Wielingen 4 in cadzand-bad.

Offerte goedkope vakantie Zeeland? Klik hier