Korte vakantie Zeeland

Korte vakantie Zeeland

In Zeeland is genoeg te zien en te beleven voor een lange zomervakantie. Toch is ook voor een korte vakantie Zeeland als provincie erg geschikt. De hoogtepunten van Zeeland zoals waterwerken, Middelburg, Domburg, het Noordzee strand en diverse musea zijn ook in slechts een aantal dagen goed in een korte vakantie in te passen. Door de perfecte combinatie van natuur en diverse activiteiten en bezienswaardigheden in de provincie kunt u uw vakantie in Zeeland net zo inrichten als dat u dat wilt.

Advertenties van onze partners

Ook voor een korte vakantie kunt u terecht in de provincie Zeeland. Zeeland heeft zowel voor de natuur- als voor de cultuurliefhebber genoeg te zien en te doen. De grote en levendige steden zoals Domburg en Middelburg hebben voor korte vakanties veel te bieden. Het bezoeken van deze plaatsen zou u tijdens uw korte vakantie uitstekend kunnen combineren met een heerlijke strandwandeling. Tijdens uw korte vakantie zult u diverse musea in Zeeland ook zeker niet moeten overslaan. De volgende onderwerpen met betrekking tot een kort verblijf in Zeeland kunnen u wellicht een handje op weg helpen met het plannen en inrichten van uw korte vakantie in Zeeland.

Gezellige plaatsjes

Een gezellige en bekende plaats in Zeeland is Domburg. Domburg ligt direct aan zee een aan de westkust van het Zeeuwse Walcheren. Domburg wordt binnen en buiten Zeeland gezien als een uitstekende badplaats. De stranden bij Domburg zijn erg schoon en Domburg ligt in een bosrijke omgeving. Tijdens uw bezoek aan Zeeland mag een dagje Domburg zeker niet ontbreken. Naast strand alleen heeft Domburg ook een aantal monumenten die de moeite van het bezichtigen zeker lonen. Domburg is een van de plaatsen in Nederland die als eerste bewoond werd. De stad heeft gestreden tegen haar vijanden en daarvan is de Karolische Burght nog een overblijfsel. Ook Kasteel Westhove is leuk om te bezoeken tijdens uw korte vakantie in Zeeland.

Tijdens uw bezoek aan Zeeland mag een bezoekje aan de Lange Jan van Middelburg niet ontbreken. De Lange Jan is de hoogste toren van Zeeland. De achthoekige toren van 90,5 meter hoogte die 207 treden telt kan u, na een klim omhoog, een prachtig uitzicht over de stad geven.

Een andere toren die wellicht leuk is om te bezoeken is De Dikke Toren van Zierikzee. Deze toren van 62 meter hoogte had eigenlijk 130 meter moeten worden. Helaas besloot men al tijdens de Middeleeuwen de verdere bouw van de toren te staken. De toren staat bekend als het dikkerdje van Zierikzee. Naast de toren zijn ook de Nobelpoort en de Zuidhavenpoort leuk om te bezoeken.

Typisch Zeeland

Een belangrijk kenmerk van Zeeland is haar Zeeuwse cultuur. Van oorsprong lopen Zeeuwse vrouwen altijd in prachtige klederdrachten. Voor speciale gelegenheden wil men deze nogal eens uit de kast halen. Op Walcheren worden eens per jaar nog diverse traditionele Zeeuwse sporten beoefend zoals ringsteken. Hierbij probeert een speler vanaf een paard een stok door een ring te steken.

Naast haar culturele kenmerken wordt de provincie wat landschap betreft vooral gekenmerkt door haar waterwerken. Overal in de provincie zijn dijken en polders te vinden om de eeuwige strijd die Zeeland met het water voert maar niet te verliezen.

Offerte korte vakantie Zeeland? Klik hier