Korte vakantie Zuid-Holland

Korte vakantie Zuid-Holland

Met haar grote en belangrijke steden is Zuid-Holland een perfecte provincie om te genieten van een korte vakantie. In Zuid-Holland is veel te zien en te doen. Of u nu of zoek bent naar cultuur of natuur, in Zuid-Holland kunt u zeker terecht. Vooral Den Haag, Scheveningen en Rotterdam zijn ideaal om te bezichtigen tijdens een kort bezoek aan de provincie Zuid-Holland. Daarnaast zijn voor jongeren de diverse pretparken in de provincie een echte aanrader om even tot rust te komen en puur te kunnen genieten van een vakantie.

Advertenties van onze partners

Ook voor een kortere vakantie kunt u zeker terecht in Zuid-Holland. De provincie heeft zowel natuur en cultuur als diverse recreatiemogelijkheden voor haar bezoekers. Een dagje strand of een dagje shoppen, uitwaaien op het strand van Scheveningen of het karakteristieke centrum van Den Haag bekijken, in Zuid-Holland kan het allemaal! Bovendien is er in Zuid-Holland tijdens ieder seizoen is er wel iets speciaals te doen!

Hotels met arrangementen

Diverse hotels in de provincie Zuid-Holland bieden haar vakantiegangers aantrekkelijke hotelarrangementen aan. Badhotel Rockanje gelegen op het eiland Voorne biedt haar gasten, ongeacht de tijd van het jaar een aantrekkelijk arrangement aan. Het arrangement houdt onder andere een heerlijk 3-gangen diner, 2 overnachtingen en 2 ontbijtbuffetten in. Het zogenaamde Uitwaai arrangement van het hotel is zeer geschikt voor een romantisch uitstapje naar Zuid-Holland. Shoppen in het hartje van Rotterdam, uitwaaien op het strand of het Panorama Mesdag bezoeken in Den Haag? Met dit hotel arrangement kunt u het allemaal combineren.

Het wereldberoemde Kurhaus Hotel in Scheveningen biedt haar gasten ook diverse uitstekende arrangementen aan. Hoewel de arrangementen van het hotel sterk variëren van musical- en Valentijn- tot uitwaaiarrangementen zijn de arrangementen van dit hotel zeer aan te raden. Bovendien biedt het hotel u een unieke locatie in het centrum van Scheveningen en direct aan het strand.

Hotel Stroom Rotterdam is een trendy en luxe hotel. Het hotel dat is gevestigd in een voormalige krachtcentrale in het havengebied van Rotterdam biedt haar gasten diverse mogelijkheden voor arrangementen. Vooral voor de vakantieliefhebber die graag een bezoek brengt aan Rotterdam en omgeving is dit hotel uitermate geschikt.

Gezellige plaatsjes

Gouda is een van de gezellige plaatsen in Zuid-Holland die u zeker niet mag missen. Gouda heeft meer dan 300 monumenten waaronder de Sint Janskerk , het bijzondere Stadhuis van Gouda, en de Kaaswaag. Vrijwel alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar gelegen.

Leiden is een stad die rijk is aan monumenten. Het centrum van Leiden is echt een monumentaal hart. De stad heeft nog oude stadspoorten, kerken en molens. Aangezien vrijwel alle monumenten in Leiden op loopafstand van elkaar gelegen zijn is een mooie wandeling door het centrum zeer de moeite waard!

Ook Zoetermeer is zeker de moeite van het bezoeken waard. De gemeente Zoetermeer heeft diverse parken en bossen. Ook kent de gemeente ruim 80 verschillende evenementen die jaarlijks terugkeren. Ook voor degene die van winkelen houdt is in Zoetermeer een heleboel te beleven, de gemeente heeft diverse shopping districten.

Typisch Zuid-Holland

Een kenmerk van Zuid-Holland ten opzichte van andere provincies in Nederland is onder andere het dialect van het Nederlands dat in de provincie wordt gesproken. Aan de Zuid-Hollandse kust worden nog steeds een aantal vissersdialecten gesproken die ook wel Strand-Hollands worden genoemd.

Naast haar dialect is Zuid-Holland en provincie waar hoogveenlandschappen nog steeds voorkomen. Omdat hoogveenlandschappen zeer vruchtbaar zijn is in de provincie, met uitzondering van de stedelijke gebieden, nog veel akkerbouw te vinden. Dit geeft de toerist veel ruimte om te kunnen genieten van de afwisseling tussen steden en rurale in de provincie. Zuid-Holland is de perfecte provincie voor een heerlijke vakantie!

Offerte korte vakantie Zuid-Holland? Klik hier