Vakantie Overijssel

Vakantie Overijssel

Offerte vakantie Overijssel? Klik hier
Welkom in de provincie Overijssel! En dat ben je echt als je in deze prachtige provincie je vakantie gaat doorbrengen. Je kunt genieten van de overweldigende mooie natuur die Overijssel je biedt of de prachtige steden. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele Hanzesteden. Je kunt lekker wandelen en fietsen door de mooiste streken van ons land. Je gaat kleine dorpjes en grote steden bezoeken. Een museum, een leuke bezienswaardigheid, spannende evenementen en de natuur maken jouw vakantie in Overijssel compleet.

 • Campings Overijssel
  Campings Overijssel

  Overijssel is één van de grootste provincies van ons land én een van de mooiste. Het landschap is op sommige plaatsen zacht glooiend en er zijn vele..

  Lees hier meer informatie
 • Goedkope vakantie Overijssel
  Goedkope vakantie Overijssel

  Overijssel is niet alleen mooi, de provincie biedt ook gezelligheid aan. Daarnaast zijn er heerlijke dorpjes te ontdekken, mooie steden en natuur waar je echt..

  Lees hier meer informatie
 • Hotels Overijssel
  Hotels Overijssel

  Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een vakantie is het onderkomen. Want een goed verblijf is wel de basis. Dan is een hotel natuurlijk een prima optie..

  Lees hier meer informatie

   

 • Korte vakantie Overijssel
  Korte vakantie Overijssel

  Een ideale provincie om te genieten van een korte vakantie. Je kunt je kampement opslaan in een hotel in een van de grote steden maar je kunt ook midden..

  Lees hier meer informatie
 • Luxe vakantie Overijssel
  Luxe vakantie Overijssel

  Omringd worden door luxe. Je gaat dineren in de meest luxe restaurants met echte luxe specialiteiten. Overdag ga je exclusieve dagtripjes maken. Of je gaat..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantiehuizen Overijssel
  Vakantiehuizen Overijssel

  Een vakantiehuis tijdens je vakantie? Een goede keuze! En vakantiehuizen zijn er genoeg in Overijssel. Dat komt omdat er altijd en elk jaar weer vele toeristen..

  Lees hier meer informatie

   

 • Vakantieparken Overijssel
  Vakantieparken Overijssel

  Overijssel staat uitstekend bekend bij ons Nederlanders. En niet alleen bij ons, ook onze oosterburen willen graag hun vakantie in Overijssel doorbrengen..

  Lees hier meer informatie

Steden in Overijssel

Almelo is een van de grotere steden in Overijssel met ongeveer 73.000 inwoners. Vroeger was het een echte textielstad. Textiel is er bijna niet meer, maar wel veel bedrijven in transport en logistiek. Enschede is ook een grote stad en kreeg al in 1325 stadsrechten. In vroegere tijden was de stad het belangrijkste textielcentrum van ons land. Hardenberg ligt aan de Overijsselse Vecht en is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke industri�le stad. Er wonen ongeveer 18.000 mensen. Hengelo is een grote stad met ongeveer 80.000 inwoners. De stad staat vooral bekend door de vele beken die door de stad en omgeving lopen. IJsselmuiden ligt aan de monding van rivier de IJssel en telt ongeveer 12.000 inwoners. Markelo is een echt toeristenplaatsje. Leuke bezienswaardigheden en prachtige natuur waar je aangenaam kunt fietsen en wandelen. Nijverdal betekent gastvrijheid en gezelligheid maar ook prachtige bossen, uitgestrekt weidelandschap en mooie heidegebieden. Staphorst is al bekend sinds 1217. Het bekende kenmerk van Staphorst is de hervormde bevolking en de handhaving van de klederdracht. Zwolle is de hoofdstad van Overijssel en heeft ook de meeste inwoners, ongeveer 120.000. Verder staat de stad bekend om zijn vele bezienswaardigheden en telt maar liefst 470 Rijksmonumenten.

Natuurparken en natuurgebieden

De Lemelerberg is een natuurgebied en ligt in de buurt van Ommen en Nijverdal. De berg is bijna 80 meter hoog en is hiermee een markant punt. Het gebied bestaat grotendeels uit heide en bos. Een prachtig natuurgebied waar je echt en puur zult genieten, want er zijn bijvoorbeeld diverse wandelroutes uitgestippeld. In het dorpje Luttenberg ligt het gelijknamige natuurgebied Luttenberg. Het gebied bestaat grotendeels uit bossen en heide. De hoogste top van dit gebied is ruim 30 meter. In de buurt van vliegveld Twente ligt de Lonnekerberg en heeft een oppervlakte van ruim 140 hectare. Vroeger was de heuvel begroeid met heide en werd het afgegraasd door schapen. Aan het eind van de negentiende eeuw werden er naaldbomen gepland. Een mooi gebied! Tussen Vroomshoop en Den Ham ligt een groot bosgebied namelijk de Zandstuve. Naast bossen tref je bijzondere vogels aan zoals de sperwer en de torenvalk. Er lopen mooie zandpaden door het gebied die een wandeling erg verleidelijk maken.