Vakantie Nederland

Vakantie Nederland overzicht

Nederland heeft alles in huis voor een geslaagde vakantie. Je vindt er hele mooie brede stranden en je vindt er de gezelligste en drukste badplaatsen. Verder vind je in Nederland prachtige bossen, mooie heide, heidevennen en schitterende landschappen. Je vindt ook kronkelige beekjes die door de natuur stromen omzoomd door treurwilgen. In Nederland kun je terecht voor heerlijke stilte en je kunt terecht voor massale drukte. In Nederland is het in de zomer aangenaam warm maar er kan altijd een bui vallen. In de winter kan het stevig vriezen en sneeuwen. De lente kenmerkt zich door korte regenbuien en felle opklaringen. In de herfst zie je een bonte aaneenschakeling van kleuren van de bladeren die snel naar beneden gaan vallen. Dat onverwachte weer is een typisch Nederlands kenmerk. Je moet bijna altijd een paraplu bij de hand hebben.

 • Vakantie Drenthe
  Vakantie Drenthe

  Vakantie. Alleen het woord al doet je aan allerlei leuke dingen denken. Lekker eten en drinken horen daar natuurlijk bij. Ook Interessante musea en..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantie Flevoland
  Vakantie Flevoland

  Als twaalfde en jongste provincie van Nederland is de provincie Flevoland ontstaan door drooglegging van de Zuiderzee. De provincie wordt..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantie Friesland
  Vakantie Friesland

  Het maakt niks uit wat je gaat doen. Jij bepaalt zelf wat je gaat ondernemen. Dat is een definitie van vakantievieren. Doen waar jij zin in hebt en met een ander..

  Lees hier meer informatie

   

 • Vakantie Gelderland
  Vakantie Gelderland

  U heeft besloten in ons land te blijven? Een prima keuze! Nederland heeft vele keuzemogelijkheden voor jou. De Nederlandse provincies hebben..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantie Groningen
  Vakantie Groningen

  Je kijkt er het hele jaar naar uit. Vakantie! Je maakt plannen, alleen, met je partner, met de kinderen, met vrienden, met collega's of met wie dan ook. Alleen..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantie Limburg
  Vakantie Limburg

  Limburg is de zuidelijkst gelegen provincie van Nederland. De provincie is het dichtst bevolkt in het verstedelijkte zuiden van de provincie. De Rivier de..

  Lees hier meer informatie

   

 • Vakantie Noord-Brabant
  Vakantie Noord-Brabant

  Noord-Brabant is de gezellige landelijke provincie die grenst aan Zuid-Holland, Zeeland, Gelderland en Limburg. De provincie kent met haar ligging tegen..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantie Noord-Holland
  Vakantie Noord-Holland

  Of u nu op zoek bent naar historie of vertier, de provincie Noord-Holland heeft voor eenieder wat te bieden. Gelegen tussen de Waddenzee, het zoete..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantie Overijssel
  Vakantie Overijssel

  Welkom in de provincie Overijssel! En dat ben je echt als je in deze prachtige provincie je vakantie gaat doorbrengen. Je kunt genieten van de overweldigende..

  Lees hier meer informatie

   

 • Vakantie Utrecht
  Vakantie Utrecht

  Heb je besloten je vakantie in de provincie Utrecht door te brengen? Dat is een heel goede vakantiekeuze want er is veel te zien, te doen en te beleven..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantie Zeeland
  Vakantie Zeeland

  Zeeland is met haar hoofdplaats Middelburg een provincie in het zuidwesten van Nederland. Vrijwel de hele provincie Zeeland ligt onder het..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantie Zuid-Holland
  Vakantie Zuid-Holland

  Lekker weg in eigen land? In Zuid-Holland kan het! De provincie Zuid-Holland kent een prachtige afwisseling van de rust van de natuur met de levendigheid..

  Lees hier meer informatie

   

Steden

De hoofdstad is Amsterdam. Het is tegelijk de meest aansprekende stad met zijn bijna een miljoen inwoners. Den Haag is de politieke hoofdstad en ligt bijna aan de kust. Rotterdam is de havenstad bij uitstek en heeft een van de grootste zeehavens ter wereld. Utrecht is de stad om feestelijk te winkelen en uit te gaan. Eindhoven staat bekend als de `lichtstad`. Al deze steden zijn toeristische attracties maar dat geldt natuurlijk voor veel meer plaatsen. Nederland is veel meer! Ons land is het land van klompen, kaas en tulpen. En natuurlijk is de Nachtwacht wereldberoemd, de Wallen, Madurodam en dat geldt ook voor de Deltawerken. `De bloembollen` is bekend over de hele wereld. Dat is tevens het geval met de `Vierdaagse van Nijmegen`, en zo kun je nog wel even doorgaan. Nederland heeft nog veel meer in huis, bijna te veel om op te noemen!

Ontdekken

De Nederlandse bevolking stond, en staat, bekend als mensen die graag willen ontdekken. Dat was in de vroegere jaren al zo. Heel veel mensen gaan verre landen bezoeken. Zij willen graag andere culturen leren kennen, andere leefgewoonten en andere mensen. Het is inmiddels wel zo dat steeds meer mensen hun eigen land, Nederland, gaan ontdekken. En terecht natuurlijk want ons land is meer dan de moeite waard om een vakantie door te brengen. En dat ontdekken doen de Nederlanders niet alleen. Heel graag komen de Duitsers naar ons land. Zij zijn gek op onze stranden en op onze watergebieden, en dat is niet meer dan logisch! Ook Belgen, Fransen en Engelsen brengen steeds vaker een bezoek aan ons landje aan de Noordzee. En omdat zij Nederland leren waarderen, komen zij steeds vaker terug.

Waar kun je heen in Nederland?

Nederland heeft ontzettend veel campings en vakantieparken van bijvoorbeeld Centerparcs. Je vindt deze aan de kust, aan het water, in de rustige omgevingen en in de buurt van de grote steden. De grote steden worden uitstekend bezocht. Om al de bezoekers te herbergen zijn er veel hotels. Je kunt terecht in een goedkope maar er zijn er bij die behoorlijk prijzig zijn. Voor degene die het nog goedkoper wil kan een jeugdherberg of een hostel opzoeken.

Vakantieland

Waar je naar toe wilt in ons land, je bent snel op je favoriete bestemming. Van de stad Groningen naar Maastricht is nog geen vierhonderd kilometer. Het wegennet is uitstekend te noemen. Dat geldt ook voor het treinnetwerk. Belangrijke kenmerken zijn dat de Nederlanders bijzonder gastvrij en vriendelijk zijn. Nederland is het fietsland van Europa. Je kunt overal wel een fiets huren. Zo ontdek je de heerlijke natuurschoon die ons land rijk is. Zo ontdek je de mooiste plekjes van en in een stad. En zo ontdek je de kleinste gehuchtjes. En je hebt geen last van files. In ons land op vakantie is puur genieten. Een voortreffelijke keuze! Inderdaad. In Nederland op vakantie is een geweldige keuze. En je zult versteld staan van de prachtige natuur, de mooie steden en van de schilderachtige dorpjes, verscholen door oppers van hooi. Stap eens af bij een café in zo`n dorpje en maak kennis met de bewoners. Zij willen je graag vertellen over het plaatsje waar zij wonen. Zij zijn trots op hun dorp, zij zijn trots op Nederland, en terecht want ons land is een superfijn vakantieland. En één ding is zeker, je gaat je volgende vakantie weer in ons land doorbrengen, en het jaar daarop weer! Ons land mag dan misschien niet zo groot zijn maar is wel groots in vele facetten. Een aangename, spannende en heerlijke vakantie in ons land toegewenst!

 

Helemaal enthousiast over Nederland? Koop dan producten in stijl van de Nederlandse vlag.