Vakantie Friesland

Vakantie Friesland

Offerte vakantie Friesland? Klik hier
Het maakt niks uit wat je gaat doen. Jij bepaalt zelf wat je gaat ondernemen. Dat is een definitie van vakantievieren. Doen waar jij zin in hebt en met een ander heb je weinig of niks te maken. Zo`n vakantie kun je bijzonder goed doorbrengen in één van de mooiste provincies van Nederland; Friesland.

 • Campings Friesland
  Campings Friesland

  De mooie provincie Friesland wordt steeds vaker bezocht door toeristen. Met name vanwege de rustieke sfeer. Ook de bekende Friese meren spreken vele..

  Lees hier meer informatie
 • Goedkope vakantie Friesland
  Goedkope vakantie Friesland

  Wij Nederlanders hebben het geluk dat wij niet ver van Friesland afwonen. Woon je in Amsterdam, in Middelburg of in Maastricht, de afstand is makkelijk in enkele uren..

  Lees hier meer informatie
 • Hotels Friesland
  Hotels Friesland

  Tijdens je verblijf in deze rustige, prachtige en gezellige waterrijke provincie wil je natuurlijk een prima onderkomen hebben. Dan kan je voor een hotel kiezen..

  Lees hier meer informatie

   

 • Korte vakantie Friesland
  Korte vakantie Friesland

  Af en toe wil je er heel even helemaal tussenuit. Eventjes andere gezichten zien, andere straten zien, andere winkels zien; weg uit het alledaagse. Waarom is..

  Lees hier meer informatie
 • Luxe vakantie Friesland 
  Luxe vakantie Friesland

  Een mooi hotel, de lekkerste drankjes, het heerlijkste eten en natuurlijk ontbijt op bed. Pure heerlijke luxe verwennerij! Je kunt bovendien ook eens culinair gaan..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantiehuizen Friesland
  Vakantiehuizen Friesland

  Je wilt natuurlijk je vakantie in Friesland zo comfortabel mogelijk doorbrengen. Wellicht wil je veel privacy, een eigen terras, een eigen douche en nog veel..

  Lees hier meer informatie

   

 • Vakantieparken Friesland
  Vakantieparken Friesland

  Friesland staat op de eerste plaats bekend als waterland. Daarnaast staat de provincie enerzijds bekend als rustig en anderzijds gezellig aan de andere kant..

  Lees hier meer informatie

Waarom een vakantie in Friesland?

Deze provincie is van alle markten thuis. Mooie steden, prachtige vergezichten tot aan de horizon met af en toe een boerderij. Veel water waar je kunt varen,sporten en vissen. Veel cultuur, veel evenementen en nog veel meer. Dat maakt Friesland zo compleet, daarom Friesland.

Steden

De grootste stad is Leeuwarden met ongeveer 94000 inwoners, en het is tevens de hoofdstad. In de stad tref je leuke musea aan zoals het Fries Museum en het Pier Pander Museum. Interessante bezienswaardigheden zijn onder andere De Blokhuispoort en de prachtige Sint Bonifatiuskerk. In Sneek vind je ook diverse musea zoals het Fries Scheepvaart Museum en het Nationaal Modelspoor Museum. Bezienswaardigheden zijn natuurlijk de jaarlijkse Sneekweek en de Sint Maartenskerk. Harlingen staat voor gezellig, eigenzinnig, levendig en gemoedelijk. Een vakantie doorbrengen is deze stad is een voortreffelijke keuze. Musea die je kunt bezoeken zijn Museum Hannemahuis en het Aardewerk Museum. De Noorderhaven is een mooie bezienswaardigheid en dat geldt ook voor het Stadhuis aan de Noorderhaven. Heerenveen heeft leuke bezienswaardigheden zoals het wereldberoemde Thialf IJsstadion en het Landhuis de Crack State. Interessante musea zijn Belevere en het Willem van Haren Museum.

Natuurparken en reservaten

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een uitgestrekt natuurgebied op de grens van Friesland en Drenthe. Hier kun je uren en uren wandelen zonder iemand tegen te komen. Het park bestaat uit bos, graslanden, stuifzand en heide. Tot rust komen en heerlijk genieten doe je hier! Hou je van prachtig aangelegde tuinen, van indrukwekkende landhuizen en heerlijke lange lanen, dan moet je beslist naar het Oranjewoud gaan. Niet voor niets staat het bekend als `De Pronkzaal van Friesland`. Een bosrijk zandgebied in Friesland is Bakkeveen. Je vindt hier een bijzonder grote verscheidenheid aan bossen, open terreinen, stuifduinen en heide. Er zijn speciale wandel- en fietsroutes uitgezet.

De Friese meren

Friesland staat bekend als `Het land der duizend meren`. Een superbekende is natuurlijk het Sneekermeer en deze is erg geliefd bij de watersporters. Een ander groot meer is het Tjeukemeer. Andere meren waar je heerlijk kunt recrieren en watersporten zijn het Lauwersmeer en het Slotermeer.