Vakantie Utrecht

Vakantie Utrecht

Offerte vakantie Utrecht? Klik hier
Heb je besloten je vakantie in de provincie Utrecht door te brengen? Dat is een heel goede vakantiekeuze want er is veel te zien, te doen en te beleven. Utrecht is onze meest centraal gelegen provincie. Het is een levendige provincie die voor iedereen snel en gemakkelijk te bereiken.

 • Campings Utrecht
  Campings Utrecht

  Utrecht mag dan wel de kleinste provincie zijn van ons land maar het is tegelijk ook één van de mooiste! Om te verblijven in Utrecht zijn er vele verblijfsmogelijkheden..

  Lees hier meer informatie
 • Goedkope vakantie Utrecht
  Goedkope vakantie Utrecht

  De provincie Utrecht is de meest centraal gelegen provincie van ons land. Dat maakt de afstand voor iedereen niet zo groot. Of je nu in het diepe zuiden woont..

  Lees hier meer informatie
 • Hotels Utrecht
  Hotels Utrecht

  En daar zijn er genoeg van, en dat moet ook wel! Want de provincie Utrecht is altijd in trek bij veel toeristen. Dat komt op de eerste plaats omdat er veel water..

  Lees hier meer informatie

   

 • Korte vakantie Utrecht
  Korte vakantie Utrecht

  Je hebt een korte vakantie en je wilt er eventjes helemaal tussenuit. Dan is Utrecht meer dan de moeite waard om eens te bezoeken. Deze provincie heeft..

  Lees hier meer informatie
 • Luxe vakantie Utrecht
  Luxe vakantie Utrecht

  Je gaat natuurlijk niet elke dag op vakantie. Vakantie blijft daarom exclusief. Omdat je niet elke dag op vakantie gaat, wil je er wellicht iets speciaals van..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantiehuizen Utrecht
  Vakantiehuizen Utrecht

  Een vakantiehuis biedt heel veel voordelen. Als je van optimale privacy houdt, dan is een vrijstaand vakantiehuis de uitkomst. Hou je van privacy, maar je..

  Lees hier meer informatie

   

 • Vakantieparken Utrecht
  Vakantieparken Utrecht

  Uit en toch een beetje thuis. Dat gevoel krijg je als je verblijft op een vakantiepark. Een vakantiepark ligt bijna altijd midden in de bossen. Je staat in de ochtend op..

  Lees hier meer informatie

Steden in de provincie

De grootste stad van deze provincie is Utrecht en is hiermee de vierde grootste stad van ons land. Er wonen ruim 300.000 mensen in de stad. Wordt de agglomeratie meegerekend, dan komt de stad op bijna 650.000 inwoners. De stad is één van de oudste steden van ons land en kent dus een lange rijke geschiedenis. Daarnaast is de stad historische gezien erg belangrijk. Hét winkelcentrum is natuurlijk Hoog Catharijne. Amersfoort heeft ongeveer 150.000 inwoners. Tweede stad van de provincie en veertiende stad van Nederland. De stad bestaat al 750 jaar. Veenendaal ligt aan de Gelderse Vallei en aan de Utrechtse Heuvelrug. Ruim 62.000 mensen bewonen de stad. Soest is een bijzondere stad met zijn bijna 46.000 inwoners. Soest, Soesterberg en Soestduinen zijn vooral bekend vanwege de duinen, bossen en weilanden. Deze worden ook gebruikt als oefenterrein voor het Nederlandse leger.

Natuurgebieden- en parken

Landgoed Heidestein is een prachtig en heerlijk wandelgebied en wordt beheerd door Het Utrechts Landschap. Vroeger bestond het uit heide en stuifzand. Tegenwoordig bestaat het gebied uit heide en grove dennen. Boswachterij Leersum bestaat grotendeels uit heide en stuifzand. Staatsbosbeheer laat hier de natuur zijn gang gaan, met een schitterend resultaat! Er is bijzondere flora en fauna te zien en de vennen zijn bijzonder fraai begroeid.

Unieke mix

Dat heeft deze kleine provincie. Je kunt hier echt alle kanten uit. Heerlijke rust, de machtig grote ruimte, indrukwekkende stilte. Ook tref je in deze provincie grote steden met een rijke en interessante historie. Maak vergeet de kleine dorpjes niet: zij zijn zeker een bezoek waard! En om alle toeristen op te vangen zijn er veel hotels in Utrecht. Bovendien zijn er veel vakantie- en bungalowparken en campings. Utrecht is gewoonweg een interessante provincie waar je jezelf nooit zult vervelen. Ga Utrecht maar eens ontdekken!