Vakantie Renesse

Vakantie Renesse

Offerte vakantie Renesse? Klik hier
Renesse ligt op het eiland Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. Op zich bestaat de gemeente niet meer want tot 1961 was het een zelfstandige gemeente. De oude Jacobuskerk staat midden in de ring van het dorp. Daaromheen vind je veel winkels, boetiekjes, restaurants, kroegjes en andere uitgaansgelegenheden. Renesse is vooral bij de jeugd bekend. Dat komt omdat het dorp vlakbij de duinen en de zee ligt. Maar Renesse wil vooral een badplaats zijn voor iedereen, en daar wordt nu hard aan gewerkt.

Naar deze badplaats

Al voor heel wat jaren geldt Renesse als een van de populairste badplaatsen van ons land, vooral bij de jeugd. Het dorpje met ongeveer 1600 inwoners wordt elke zomer overspoeld met toeristen. Dat komt omdat de ligging zo perfect is. Vlakbij de prachtigste duinen en bij het mooiste strand. Niet alleen het dorpje is geweldig, ook buiten het dorp is er genoeg om van te genieten. Je kunt kiezen uit drukke en lawaaierige campings en je kunt kiezen uit rustige campings. Daarnaast zijn er voldoende vakantieparken en hotels. Kortom, ieder vindt wel zijn plaatsje onder de zon in Renesse.

Overnachten

Er is genoeg te beleven op Camping De Brem. Voor de sportieveling is er een paradijs aan sporten die je kunt beoefenen. Voor degene die rust wil hebben, zal het hier ook vinden. Je kunt slenteren door het stadje of een heerlijke strandwandeling gaan maken. Op de camping worden de gasten aangenaam beziggehouden. En voor de jeugd is er Camping Elzenhof. Je hebt hier geen last van kleine kinderen, van je ouders of van je opa en oma. Elke vakantiedag is hier een feestdag! Nog zo`n geweldige camping uitsluitend voor de jeugd is Camping Duin en Strand. En je hoeft de camping niet af voor muziekplezier want er is een discotheek aanwezig.

Vakantieparken

Vakantiepark Schouwen is een geliefd park. Ligt aan de rand van het dorp dus helemaal in de natuur. De aanwezige huisjes zijn onlangs opnieuw ingericht en nu nog fijner om er in te verblijven. Het hele gezin zal hier een onvergetelijke vakantie beleven. Beachpark Renesse is een mooi en stil vakantiepark. Geschikt voor jonge gezinnen en senioren want er is weinig of geen jeugd aanwezig. Gunstig gelegen en met de fiets ben je binnen enkele minuten waar je naartoe wilt. Je hoeft maar eventjes te lopen naar het strand vanuit bungalowpark De Soeten Haert. De omgeving is werkelijk prachtig en dat geldt ook voor het park zelf. Op het park tref je vele faciliteiten aan om een verdiende vakantie te ondergaan.

Hotels

Hotel de Zeeuwse Stromen heeft vier sterren, en dat kun je wel merken. Er zijn bijna 135 luxe ingerichte kamers. In de ochtend krijg je een uitgebreid ontbijt voorgeschoteld. In de avond ga je genieten van onder meer echte plaatselijke gerechten. De hotelbar is de hele dag open en daar kun je terecht voor een lekker drankje. Je mag bovendien je auto gratis parkeren. Een klein maar bovenal knus onderkomen met twee sterren is Pension Strik Renesse. Ligt in het centrum en in de buurt van het strand. Je kunt er wel ontbijten maar dineren moet je doen in een van de vele restaurantjes in de buurt.

Cafés

En uitgaan kun je doen in muziekcafé bar De Stulp. Er treden vaak bandjes op die nog niet bekend zijn, en dat is juiste het leuke daaraan. Je hebt in dit café gewoon een gezellige avond! Een café dat altijd `rockt` is Rock Café LUB. Het is trouwens het enige rockcafé van Renesse en dat al ruim twintig jaar!

Restaurants

Een geweldig steakhouse waar je echt geweest moet zijn is The Green Parrot. Elke openingsdag is er een ander eetthema. Wil je eens een ander biertje, dan is er genoeg aanbod. De prijzen zijn vrij redelijk te noemen. Op maandag en dinsdag gesloten. Restaurant Le Marquis heeft lokale producten op de menukaart staan. Verder is de eetgelegenheid gespecialiseerd in de Mediterraanse keuken. Je kunt eten in de tuin of op het mooie terras. Een goed restaurant met aangename prijzen. Midden in de gezellige dorpskern ligt restaurant De Zandloaper. Je kunt hier terecht voor een vers kopje koffie tot en met een heel uitgebreid diner. Het personeel staat bekend als vriendelijk en professioneel. De prijzen zijn helemaal niet verkeerd.

Discotheken

Een van de bekendste en gezelligste discotheken van Renesse is zonder twijfel Bar-Discotheek Pigalle. Je kunt luisteren naar verscheidene muziekstijlen onder het genot van een drankje. En natuurlijk mag je dansen en feesten tot sluitingstijd. Danceclub Trinity is een gezellige en superfijne disco. Bekend bij de jeugd dus je ontmoet hier al je leeftijdgenoten. Club Pinky Renesse is een begrip wat betreft gezelligheid en goede muziek. Er staat je een fantastische avond, en nacht, te wachten.