Vakantie Flevoland

Vakantie Flevoland

Offerte vakantie Flevoland? Klik hier
Als twaalfde en jongste provincie van Nederland is de provincie Flevoland ontstaan door drooglegging van de Zuiderzee. De provincie wordt gekenmerkt door een moderne en strakke indeling van haar landschap. Aan de west kant grenst de provincie Flevoland aan het Markermeer en het IJsselmeer De hoofdstad van de provincie is Lelystad en de gemiddelde leeftijd van de bevolking van Flevoland ligt onder dat van de rest van Nederland. De provincie heeft diverse bos- en recreatiegebieden wat de provincie voor toeristen aantrekkelijk maakt. De randmeren zoals onder andere het Veluwemeer en het Gooimeer hebben met name goede recreatiemogelijkheden voor toeristen.

 • Campings Flevoland
  Campings Flevoland

  Flevoland is van alle markten thuis wanneer het gaat om vakanties. Zowel voor de sportieve vakantieganger als voor diegene die opzoek is naar rust en..

  Lees hier meer informatie
 • Goedkope vakantie Flevoland
  Goedkope vakantie Flevoland

  Ook voor een goedkope vakantie zit u in de provincie Flevoland goed. Met name in de zomer is er in de provincie Flevoland veel te beleven zodat u uw vakantie goedkoop..

  Lees hier meer informatie
 • Korte vakantie Flevoland
  Korte vakantie Flevoland

  In Flevoland is zowel het vieren van een lange als van een korte vakantie mogelijk. Naast de vele watersporten die in de provincie beoefend kunnen worden..

  Lees hier meer informatie

   

 • Luxe vakantie Flevoland
  Luxe vakantie Flevoland

  Bent u op zoek naar een luxe vakantie waarin u helemaal tot rust kunt komen? Wilt u graag genieten van die vakantie met net een beetje extra? Dan is een luxe..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantiehuizen Flevoland
  Vakantiehuizen Flevoland

  Bent u op zoek naar een luxe en comfortabele vakantie waarbij u van alle gemakken bent voorzien? Dan is het huren van een vakantiehuis wellicht een..

  Lees hier meer informatie

   

 • Vakantieparken Flevoland
  Vakantieparken Flevoland

  De provincie Flevoland staat bekend om haar vlakke en moderne polderlandschap. Bij een polderlandschap hoort een historie en natuur maar ook zeker..

  Lees hier meer informatie
 • Hotels Flevoland
  Hotels Flevoland

  Flevoland als centrale provincie in ons land heeft een ruim aanbod aan hotels in verschillende steden. Steden waar veel hotels te vinden zijn..

  Lees hier meer informatie

   

Waarom een vakantie in Flevoland?

Flevoland heeft u als de jongste provincie van Nederland vrijwel alles te bieden wat u wenst voor een vakantie. Flevoland staat bekend als een provincie met modern en vlak landschap dat zeer nauwkeurig en bewust is ingericht. De jonge en dynamische provincie heeft vooral voor de watersportliefhebber een hoop te doen en te beleven. Daarnaast hebben grote steden als Almere en Lelystad veel te doen voor diegene die wellicht minder van watersporten kan genieten. Door de provincie lopen verschillende wandel- en fietsroutes waardoor u de provincie op een leuke en sportieve wijze kunt leren kennen. Flevoland heeft u gegarandeerd veel te bieden als u houdt van een modern ingericht landschap.

Natuurgebieden in Flevoland

Tussen Almere en Lelystad liggen de Oostvaardersplassen. In dit oeroude moerasgebied dat bekend is vanwege haar vele soorten vogels leven onder andere de reiger en de karewiet. De Oostvaardersplassen zijn het grootste moerasgebied van Nederland en om die reden voor toeristen en anderen zeer interessant. Vanaf het Praamwegviaduct heeft u een prachtig uitzicht op het gebied. Naast de Oostvaardersplassen is ook Natuurpark Lelystad de moeite waard. Hier worden regelmatig visotters en Pater Davidherten gesignaleerd.

Steden in Flevoland

De bekendste steden in Flevoland zijn Almere en Lelystad. Omdat Flevoland de jongste provincie van Nederland is zijn deze steden zeer modern ingericht. De zogenaamde Vinex wijken zijn in de provincie overal te vinden. De architectuur in de steden is verrassend, modern, vernieuwend en inspirerend. Veel historie zult u in deze steden dan ook niet tegen komen. Wel is er veel te zien, te doen en te beleven omtrent de drooglegging van de provincie in de 20e eeuw. Diverse musea besteden aandacht aan dit onderwerp.