Korte vakantie Nederland

Korte vakantie Nederland

Een korte vakantie in ons land is eens iets anders en leuk om te doen. Heb je het even gehad, wil je even uit de dagelijkse sleur of wil je eventjes wat anders, dan is een korte vakantie voor jou van toepassing. Een korte vakantie kan een lang weekeinde zijn, een midweek of een hele week. Tijdens je korte vakantie kun je een interessante stad gaan bezoeken. En natuurlijk met een fijn hotel. Je kunt ook eens een natuurpark gaan bezoeken. Heerlijk wandelen of fietsen en genieten van de intense rust. Een korte vakantie aan het strand is heerlijk. Lekker uitwaaien op het strand en daarna genieten van een heerlijk diner in een restaurant. Er zijn mogelijkheden genoeg. Elke provincie is totaal anders en daarom ook zo interessant om eens te vereren met een bezoek.

Advertenties van onze partners

Een korte vakantie in Friesland

Een leuke stad om eens te bezoeken is Leeuwarden. De stad herbergt een schat aan monumenten en die kom je beslist tegen tijdens je ontdekkingstocht. De stad heeft bovendien veel horecagelegenheden en aan hotels is geen gebrek. Van je rust genieten doe je in het Rengerspark of in de Prinsentuin. Wandelen, fietsen of een boottocht, het kan allemaal in deze prachtige en rustige provincie.

Een korte vakantie in Groningen

Natuurlijk is de gelijknamige stad een geweldige attractie. Architectuur, gezelligheid en cultuur horen bij deze stad. Musea en bezienswaardigheden zijn er genoeg. Bij iedereen wel bekend is de Martinitoren. Winkelen is fantastisch om te doen. Uitgaan is een feest in deze studentenstad. Van je rust genieten kun je in de vele natuurgebieden die de provincie rijk is.

Een korte vakantie in Drenthe

Assen is een behoorlijke grote stad die veel heeft te bieden. Er zijn genoeg musea en bezienswaardigheden om je een korte vakantie mee te vermaken. Erg bekend zijn natuurlijk het standbeeld van Bartje en de jaarlijkse TT. Wil je de echte hunebedden zien, dan ben je in de juiste provincie aangeland.

Een korte vakantie in Flevoland

De hoofdstad van deze jonge provincie is Lelystad. Deze stad is in de loop der jaren uitgegroeid tot een grote stad met ongeveer 75000 inwoners. Buiten deze stad kun je van alle rust genieten in de Lepelaarplassen en de bekende Oostvaardersplassen. Wil je daarentegen uitgebreid winkelen, dan ben je van harte welkom in deze stad.

Een korte vakantie in Overijssel

Deze provincie gaat door voor de mooiste van ons land. Ga tijdens je korte vakantie beslist een kijkje nemen in het prachtige Giethoorn. Een schitterend gebied waar je misschien wel niemand tegenkomt tijdens je wandeling, is de Sallandse heuvelrug. De hoofdstad is Zwolle en ook daar is altijd genoeg te ontdekken.

Een korte vakantie in Gelderland

Wat landoppervlakte betreft is deze provincie de grootste van ons land. De hoofdstad is Arnhem en heeft bijna 150000 inwoners. Het is een oude stad en daarvan is, gelukkig, nog genoeg van te zien. Winkelen is een feest in de stad. Fietsen en wandelen doe je natuurlijk in de Veluwe en in de Betuwe.

Een korte vakantie in Utrecht

De hoofdstad Utrecht is bekend om het grandioos gezellig winkelen. Er wonen ruim 300000 mensen. De stad stamt uit de Romeinse tijd en daarvan is een en ander van bewaard gebleven. Echte publiekstrekkers zijn de Dom en de Domkerk. Helemaal tot rust komen doe je op de Utrechtse Heuvelrug.

Een korte vakantie in Zuid-Holland

De meeste inwoners en de meeste industrie vind je in deze provincie. De hoofdstad is Den Haag en is de derde grootste stad van Nederland. Je kunt je korte vakantie doorbrengen in de stad zelf want daar is genoeg om je te vermaken. Naar het strand is altijd geweldig om te doen. Van de natuur genieten doe je in de Bollenstreek bij Lisse of in de Krimpernerwaard. Een bezoek aan de Hollandse Biesbosch mag niet ontbreken.

Een korte vakantie in Noord-Holland

En de hoofdstad van deze provincie is Haarlem. De stad staat bekend om de mooie en grote winkelstraten. In deze provincie liggen ook de bekendste badplaatsen zoals Bergen, Egmond aan Zee en Zandvoort. Dus voor een zalige strandwandeling ben je terechtgekomen in de juiste provincie. Een bezoek aan de Kaasmarkt in Alkmaar mag niet ontbreken tijdens je korte vakantie. Varen, fietsen en wandelen doe je het best in het Naardermeer.

Een korte vakantie in Zeeland

Een grote waterrijke provincie met relatief weinig bewoners. De hoofdstad is Middelburg. Een oude stad met nog steeds vele bezienswaardigheden. Een bezoek aan de Deltawerken is interessant en dat geldt ook voor oude stadjes zoals Sluis en Veere. Een korte vakantie doorbrengen in deze provincie is zeker de moeite waard!

Een korte vakantie in Noord-Brabant

Wat betreft natuurschoon zit je hier wel goed. Superbekend zijn De Groote Peel, vennengebied Kampina en de Loonse en Drunense Duinen. De grootste stad is Eindhoven, de hoofdstad is het prachtige en gezellige Den Bosch. Wil je eens helemaal onderduiken in de anonimiteit, ga dan eens carnavalvieren. Je kunt in heel Brabant terecht.

Een korte vakantie in Limburg

Het Limburgse landschap gaat door als het mooiste van ons land. Vooral in het zuiden vind je prachtige heuvellandschappen. De hoofdstad is Maastricht en erg geliefd bij de toeristen. Iedereen heeft wel eens gehoord van het Vrijthof. Een korte vakantie in deze provincie is bij voorbaat al een succes. Het carnaval wordt ook hier heel uitbundig gevierd.

Offerte korte vakantie Nederland? Klik hier