Vakantie Drenthe

Vakantie Drenthe

Offerte vakantie Drenthe? Klik hier
Vakantie. Alleen het woord al doet je aan allerlei leuke dingen denken. Lekker eten en drinken horen daar natuurlijk bij. Ook Interessante musea en bezienswaardigheden. Prachtige natuurgebieden en grote steden ontdekken. Een fijn hotel, een goed vakantiehuis of een gezellige camping. Als je hebt besloten met vakantie te gaan, met je partner, met de kinderen, met vrienden en vriendinnen, dan begint de voorpret al meteen. Waar gaan we heen?` is dan de vraag. Een vakantie in Nederland biedt vele mogelijkheden. Neem nu eens de provincie Drenthe. Een provincie waar je bijzonder aangenaam je vakantie kunt doorbrengen.

 • Campings Drenthe
  Campings Drenthe

  Kamperen is genieten van het buitenleven. Kamperen is er altijd populair gebleven. Je staat met je tentje, caravan of camper midden in de natuur. Kamperen..

  Lees hier meer informatie
 • Goedkope vakantie Drenthe
  Goedkope vakantie Drenthe

  De provincie Drenthe is van vele markten thuis. Wat je ook zoekt, je zult het in deze provincie vinden. Voor ons Nederlanders ligt Drenthe dichtbij. Vanuit Maastricht..

  Lees hier meer informatie
 • Hotels Drenthe
  Hotels Drenthe

  Je vakantie doorbrengen in de provincie Drenthe zal je goed doen. Overdag ga je op ontdekkingsreis en tegen de avond ga je moe maar voldaan naar je hotel toe..

  Lees hier meer informatie

   

 • Korte vakantie Drenthe
  Korte vakantie Drenthe

  Als je voor een korte vakantie gaat, dan heb je met Drenthe een voortreffelijk provincie gekozen. Drenthe heeft alles in huis voor een fijn verblijf. Of je nu gaat..

  Lees hier meer informatie
 • Luxe vakantie Drenthe
  Luxe vakantie Drenthe

  In Drenthe is het leven goed. En dat weten veel mensen, want het toerisme in deze bijzondere provincie blijft almaar toenemen. Dat heeft zo zijn redenen..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantiehuizen Drenthe
  Vakantiehuizen Drenthe

  Een vakantiehuis huren biedt veel voordelen zoals: -Rust. Vaak ligt een vakantiehuis in een rustig gebied. Geen overlast van verkeer en geen overlast van..

  Lees hier meer informatie

   

 • Vakantieparken Drenthe
  Vakantieparken Drenthe

  In een vakantiepark staan leuke en fijn ingerichte vakantiehuizen of bungalows. Deze zijn zo ingericht dat je bijna niks hoeft mee te nemen van thuis; vrijwel..

  Lees hier meer informatie

Waarom een vakantie in Drenthe?

De provincie Drenthe heeft voor elk type vakantieganger wel iets in huis. De natuurliefhebber zit gebakken want er is erg veel natuurschoon aanwezig. Anderzijds zul je verrast worden door de pittoreske dorpjes en de grote steden. Hou je van steden ontdekken, ook dan is de provincie Drenthe een goede keuze. Je gaat ook naar Drenthe voor de rust en ruimte. Tevens ga je naar Drenthe omdat de bevolking vriendelijk en erg gastvrij is. Drenthe is daarom een van de Nederlandse provincies die het vaakst wordt bezocht door toeristen. Het is gewoonweg een provincie waar het leven goed is. Drenthe heeft voldoende campings, vakantieparken en hotels die als uitvalsbasis voor jouw vakantie kunnen dienen.

Natuurgebieden

Er wonen in Drenthe relatief weinig mensen per vierkante kilometer. Dat betekent dat er veel natuur is. Je kunt in Drenthe terecht in heerlijke stille natuurgebieden en natuurreservaten. Ook zijn er genoeg bossen waar je kunt dwalen zonder veel mensen tegen te komen. Er zijn prachtige vennen met heide, meertjes, beekjes en met zeldzame vogels. Wat natuur betreft biedt Drenthe enorm veel. Het Dalerpeel is een bijzonder interessant natuurgebied in het zuiden. Het is een restant van grote veengebieden. Aan plantengroei is genoeg te zien en dat geldt ook voor de vele soorten broedvogels die in het natuurgebied leven. Het Valtherbos is een bos van ongeveer 450 hectare en ligt ten noorden van de gemeente Emmen.

Steden

Emmen is de stad met de meeste inwoners, ongeveer 110.000. Erg bekend is natuurlijk het Noorder Dierenpark. Assen is de hoofdstad en tweede stad met ongeveer 68.000 inwoners. Elk jaar wordt hier het motorevenement de TT gehouden. `De Nacht van Assen` is inmiddels een wijd en zijd bekendstaand feest. Een goede derde is Hoogeveen met rond de 55.000 inwoners. Hier start de jaarlijkse wielerronde De Ronde van Drenthe. Op de vierde plaats staat Coevorden met ongeveer 36.000 mensen. Een oud vestingstadje. Een jaarlijks terugkerend feest is `De Ganzenmarkt`.

Weer

Drenthe ligt vrij hoog in Nederland en is geen kustprovincie. Daardoor kan het in de winter stevig koud worden. Daar staat tegenover dan ook de zomer flinke hoge temperaturen geeft. Drenthe heeft, net zoals de rest van ons land, een gematigd zeeklimaat. De gemiddelde dagtemperatuur in januari bedraagt 4 graden. In juli is die gemiddelde dagtemperatuur 21 graden. Een gematigd zeeklimaat brengt vochtige en koele zomers. De winters zijn ook vochtig en vrij zacht. Uitschieters zijn er natuurlijk altijd. In Drenthe kan de zomertemperatuur oplopen tot wel 35 graden waarbij het wel bijna twee maanden droog blijft.