Vakantie Texel

Vakantie Texel

Offerte vakantie Texel? Klik hier
Elk jaar gaan vele toeristen naar Texel. Om de eerste plaats voor het weer. In de zomer aangenaam warm en in de winter zeker niet koud. Op de tweede plaats omdat het eiland helemaal omringd wordt door water en de stranden bijzonder goed zijn. Ten derde kun je genieten van de prachtige natuur en van de indrukwekkende stilte. Oud en jong gaan op Texel jaarlijks genieten en het eiland is echt een toeristische attractie geworden. Om de vele toeristen te herbergen zijn er genoeg campings, vakantieparken en hotels aanwezig. Om de toeristen optimaal te vermaken zijn er vele bruine cafeetjes, restaurants en natuurlijk discotheken.

Algemene informatie

Het eiland Texel behoort bij de provincie Noord-Holland. Het eiland heeft een lengte van ongeveer 20 kilometer. De breedte is ongeveer 8 kilometer. Het aantal eilandbewoners ligt rond de 14000. Het eiland heeft tien gemeenten. Zo is de plaats Den Burg het grootste dorp en telt ongeveer 7000 inwoners. Een van de oudste dorpen van het eiland is De Koog. Het staat vooral bekend als de badplaats van Texel. Het aantal inwoners ligt op zo`n 1500. Den Hoorn is de meest zuidelijke gemeente van Texel. In het voorjaar vind je hier de prachtigste bloeiende bollenvelden. Het meest bekende gebouw daar is het witte kerkje. Dat ligt aan de rand van het dorp. Er wordt wel eens beweerd dat die kerk het meest gefotografeerde kerk is van Nederland. Texel bestaat in principe uit twee dorpen namelijk uit Texel en Eierland.

Naar het eiland toe

Dat kan op twee manieren. Er is een geregelde veerdienst die vertrekt uit Den helder. In de zomerperiode komt daar nog een tweede bij. Deze gaat van Texel naar het eiland Vlieland. De laatste is alleen geschikt voor wandelaars en fietsers.

Vliegveld

Het eiland heeft een vliegveld met de naam Texel International Airport. Lange tijd geleden werden er nog vluchten uitgevoerd tussen Schiphol en Texel. Het vliegveld dient nu vooral voor als vertrekpunt voor parachutisten.

Campings

Camping De Krim is een luxe camping. Er zijn bijzonder veel activiteiten en faciliteiten. Deze camping is geschikt voor jong en oud. De ligging is perfect te noemen. Een supergrote camping is Kogerstrand. Logisch want je kampeert vlakbij het dorp De Koog en je bent in een minuut op het strand. Er kunnen maar liefst 3500 mensen terecht op deze camping!

Vakantieparken

Vakantiepark Bosch en Zee ligt midden op het eiland dus overal dichtbij. Het vakantiepark heeft alles aan boord om je daar geweldig te vermaken. Een ander comfortabel vakantiepark is Bleekerscoogh. De huizen op dit park zijn villa`s en zijn meer dan royaal ingericht. Veel natuur in de buurt maar ook vlakbij het dorpje De Koog.

Hotels

Een fijn hotel met twee sterren is hotel De Zwaluw in De Koog. Sleutelwoorden zijn gastvrijheid, gezelligheid en gemoedelijkheid. Verder kun je heerlijk ontbijten en in de avond genieten met een drankje aan de bar. En dat alles voor een betaalbare prijs Drie sterren heeft dit hotel Boschrand. Je voelt je meteen thuis in dit familiehotel. De hotelkamers zijn ruim en van alle fijne gemakken voorzien. Het hotel ligt in De Koog dus vlakbij de zee, bij het strand en vlakbij het dorpje zelf. De verblijfskosten zijn zeer redelijk!

Cafe's

Café `de Kombuis` is een begrip op het eiland en het ligt in het dorpje Oudeschild. Bijna het hele jaar open. Wil je eens een praatje maken met bewoners, dan ben je daar op het juiste adres. In Den Burg staat het bekende cafe Texel Taveerne. Je kunt hier vanaf tien uur in de ochtend terecht voor een kop koffie. Het café gaat pas om drie uur in de nacht sluiten. Er is muziek maar die is niet storend. Echt een gelegenheid om eens heerlijk bij te kletsen onder het genot van een vorstelijk glas bier.

Restaurants

Hou je van de Franse keuken, breng dan eens een bezoek aan restaurant Bij Jef. Het is een echte chique gelegenheid en toch liggen de prijzen op een aangenaam niveau. Je vindt deze eetgelegenheid in Den Hoorn. Restaurant `t Pakhuus is een echt visrestaurant maar je kunt hier ook bijzonder goed terecht voor een fijn stukje vlees. Dit bekend restaurant ligt in het dorp Oudeschild. Normale prijzen voor kwalitatief prima voedsel.

Discotheken

Een gezellige discotheek die in De Koog ligt, is Question Plaza Discotheek. Hier is het allemaal te doen, en je kunt lekker lang doorgaan. Dat lekker lang feesten kun je ook doen in discotheek De Metro & Bar Tuf Tuf. Gelegen in De Koog. Midden in het centrum van Den Burg zul je zonder veel moeite discotheek J`elleboog vinden. In de zomer elke dag open vanaf negen uur in de avond tot drie uur in de ochtend.