Vakantie Terschelling

Vakantie Terschelling

Offerte vakantie Terschelling? Klik hier
Dit eiland behoort bij de provincie Friesland. Vanuit het westen bekeken is het het derde eiland dat wordt bewoond. Het eiland heeft vier grenzen. In het oosten aan het eiland Ameland. In het westen aan het eiland Vlieland. Ten zuiden ligt de Waddenzee en in het noorden aan de Noordzee. Het toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten voor Terschelling. De grootste gemeente heet West-Terschelling en heeft ongeveer 2650 inwoners. Het kleinste dorp heet Oosterend en heeft ongeveer 135 inwoners. Totaal heeft het eiland ongeveer 4300 inwoners. In de zomer zijn er vier maal zoveel mensen dan het eiland eigenlijk heeft.

Toerisme

Je kunt naar Terschelling gaan om daar in alle rust van de natuur te genieten. Je kunt prachtige wandeltochten maken en je kunt lange fietstochten ondernemen. Hou je van vogels, dan ben je op het goede adres want er komen echt zeldzame vogelsoorten voor. Ook echte volksdansen worden op het eiland in ere gehouden. Elk jaar wordt het Oerol gevierd en dat is een theaterfestival. Er gaan toeristen naar dit heerlijke eiland om te genieten van de zon, van de zee en van het strand. De veerdienst Harlingen- West-Terschelling brengt alle toeristen naar dit eiland. Het eiland heeft zich aangepast aan het toerisme maar heeft altijd de eigen identiteit kunnen bewaren. Om de grote stroom van mensen op te kunnen vangen zijn er veel campings op het eiland. Bovendien zijn er de nodige vakantieparken en hotels. Uitgaan is belangrijk tijdens je vakantie en daarom zijn er genoeg cafeetjes waar je je aangenaam kunt verpozen. Uiteraard zijn er genoeg restaurants en discotheken.

Campings

Tussen de dorpjes West-Terschelling en Midsland ligt camping De Kooi. Midden in de natuur gelegen en vlakbij een duinmeer waar gezwommen kan worden. Midden op het eiland gelegen dus alles wat je wilt doen of zien, is op de fiets goed te doen. Er is voldoende aanwezig op deze camping om er een heerlijke vakantie door te brengen. Natuurlijk mag deze camping niet ontbreken, camping Appelhof. Veruit de meest populaire camping van het eiland, en ook bekend bij de rest van Nederland. Vooral de jeugd zet hier een tentje neer. In de buurt zijn veel kroegen, restaurants, winkeltjes en, niet te vergeten, de discotheken.

Vakantieparken

Een voortreffelijk vakantiepark is Dellewal. De huisjes zijn fantastisch ingericht. Daarnaast is het personeel erg voorkomend en daardoor voel je je al snel thuis op dit park. Vakantiepark Tjermelan is op de eerste plaats grandioos mooi aangelegd. De huisjes zijn prima en alles ziet er verzorgd uit. Het personeel is vriendelijk en hulpvaardig. Wil je van je verdiende rust genieten, dan ben je hier van harte welkom. Dat geldt in het bijzonder voor kleine kinderen.

Hotels

In het dorpje Lies staat dit prachtige Hotel de Walvisvaarder. Is ideaal gelegen dus je kunt hier van hier uit prima starten om het eiland te verkennen. Het hotel heeft een restaurant en een bar die tot in de vroege uurtjes van de volgende dag open is. 65 kamers telt het hotel die groot zijn en met smaak zijn ingericht. Het hotel heeft drie sterren. Hotel Caracol ligt aan de schilderachtige haven van West-Terschelling. Je kunt in het restaurant genieten van een prima keuken. De drie kamers zijn voortreffelijk ingericht en een verblijf in dit hotel zal je helemaal goed doen. Dit hotel heeft vier sterren.

Cafe's en kroegjes

Het oudste cafe van het eiland is cafe Lieman. Een echt voorbeeld van een bruine kroeg. Je moet daar een pilsje hebben gedronken en een potje hebben gebiljart. Een heerlijke avond krijg je ongetwijfeld in het Heartbreak Paviljoen. Eten, drinken en dansen in een geweldige ambiance. Je hoort hier de muziek uit de vijftiger- en zestiger jaren. Dit mag je gewoonweg niet missen!

Restaurants

Restaurant De Koegelwieck is een uitzonderlijke eetgelegenheid. Je kunt hier gewoon eten maar ook vele Ierse gerechten staan op het menu. Het is te vinden in Hoorn. Een prima sfeer, smaakvol ingericht en heerlijke eten. Deze ingrediënten vind je terug in Restaurant de Heeren van der Schelling en je kunt dit restaurant niet missen in Terschelling- Oosterend.

Discotheken

Een begrip in het uitgaansleven op Terschelling is Bar-Dancing Braskoer. Bijna het hele jaar draaien daar professionele dj`s. Je vindt dus veel vertier en gezelligheid in het dorpje West-Terschelling. Uitgaan, feesten en dansen kun je uitermate goed doen in danskroeg OKA 18. Je moet wel ouder dan 16 jaar zijn en je moet je kunnen legitimeren. In het dorpje Mislands ligt uitgaansgelegenheid Bar Dancing WYB. In het hoogseizoen elke dag open en er worden ook thema avonden gehouden. Mag je niet missen!