Vakantie Zeeland

Vakantie Zeeland

Offerte vakantie Zeeland? Klik hier
Zeeland is met haar hoofdplaats Middelburg een provincie in het zuidwesten van Nederland. Vrijwel de hele provincie Zeeland ligt onder het zeeniveau waardoor de provincie al sinds de Middeleeuwen kampt met een water probleem. Het landschap is om deze reden dan ook verdeeld geraakt in polders en dijken. Zeeland is onder de Nederlanders met name bekend geraakt door haar zeeuwse cultuur en de boterbabbelaars die er vandaan komen. Bekend is de Zeeuwse klederdracht en het Zeeuwse dialect. In zeeland is met name akkerbouw te vinden. De provincie is met name onder toeristen populair vanwege haar culturele erfgoed, haar fiets en wandelroutes, haar schone stranden en de mogelijkheid tot het beoefenen van watersporten in de provincie. In Zeeland valt veel te beleven voor groot en klein, voor gezinnen en lekker met zijn tweeën. Een vakantie in Zeeland kan u dat beetje rust bezorgen of juist het avontuur waar u naar op zoek bent!

 • Campings Zeeland
  Campings Zeeland

  Tijdens uw vakantie in Zeeland zijn er verschillende mogelijkheden voor uw verblijf. U kunt bijvoorbeeld denken aan een hotel of een vakantiepark. Ook..

  Lees hier meer informatie
 • Goedkope vakantie Zeeland
  Goedkope vakantie Zeeland

  Niet alle vakantie budgetten zijn voor iedereen gelijk. Toch is er in Zeeland ook voor diegene met een relatief klein vakantie budget veel te beleven. Een..

  Lees hier meer informatie
 • Hotels Zeeland
  Hotels Zeeland

  Het 3- daagse wandel arrangement in Badhotel Renesse is een uitstekend begin punt om uw korte vakantie in Zeeland tot een succes te maken..

  Lees hier meer informatie

   

 • Korte vakantie Zeeland
  Korte vakantie Zeeland

  In Zeeland is genoeg te zien en te beleven voor een lange zomervakantie. Toch is ook voor een korte vakantie Zeeland als provincie erg geschikt. De..

  Lees hier meer informatie
 • Luxe vakantie Zeeland
  Luxe vakantie Zeeland

  Het vieren van een luxe vakantie in de provincie Zeeland is pas echt genieten van uw welverdiende vakantie. Als u graag wilt genieten van net dat beetje extra..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantiehuizen Zeeland
  Vakantiehuizen Zeeland

  Indien u graag luxe en comfortabel in de provincie Zeeland wilt verblijven is een verblijf in een vakantiehuis of villa voor u wellicht een goede manier van..

  Lees hier meer informatie

   

 • Vakantieparken Zeeland
  Vakantieparken Zeeland

  Zeeland staat binnen Nederland ook wel bekend als de waterprovincie. Al sinds de Middeleeuwen heeft Zeeland een probleem met water. Voor toeristen wordt..

  Lees hier meer informatie

Waarom een vakantie in Zeeland?

Zeeland is als provincie een echt waterland. Overal in de provincie lopen dijkjes en poldertjes die het landschap een aangename sfeer geven. Het land is opgedeeld in een aantal schiereilanden waar met name veel akkerbouw te vinden is. De Deltawerken vormen een belangrijk verdedigingswerk voor de eeuwigestrijd tegen het water. In de diverse historische musea in Zeeland wordt dan ook veel aandacht besteed aan deze Deltawerken en de Watersnoodramp van 1953. Zowel voor de wandel- als fietsliefhebber is in de provincie Zeeland een hoop te zien en te beleven. Zeeland is als provincie zeer geschikt voor een vakantie met zijn tweeën maar ook voor een gezellige gezinsvakantie.

Natuurgebieden in Zeeland

Natuurgebied De Kleistee in de omgeving van Goeree-Overflakkee is een mooi gebied waar oude landschapskenmerken van het klassieke Zeeuwse landschap nog goed te zien zijn. In het natuurgebied worden regelmatig excursies georganiseerd. Ook het natuurgebied De Westduinen, dat ook wel "de hobbelwei" wordt genoemd in de volksmond, is een duingebied dat de moeite van het bezoeken zeker waard is. Het gebied heeft een deels militaire historie en is daarom ook voor diegene die van een beetje geschiedenis houdt erg interessant. Naast deze twee gebieden heeft Zeeland nog veel meer natuur te ontdekken.

Steden in Zeeland

De bekendste steden in Zeeland zijn Middelburg en Domburg. Beide steden zijn voor het toerisme in Zeeland zeer belangrijk. Middelburg speelt gezien haar omvang en mogelijkheden een belangrijke rol in het toerisme, Domburg is belangrijk gezien haar ligging aan de zee. In de omgeving van beide steden is altijd veel te zien en te beleven. Ook diegene die op zoek is naar een luxere vakantie kan in beide steden goed terecht, beide steden hebben diverse horeca gelegenheden, theaters, musea en wellnesscentra.