Vakantie Limburg

Vakantie Limburg

Offerte vakantie Limburg? Klik hier
Limburg is de zuidelijkst gelegen provincie van Nederland. De provincie is het dichtst bevolkt in het verstedelijkte zuiden van de provincie. De Rivier de Maas is de belangrijkste rivier in de provincie, zij stroomt van zuid tot noord door de provincie Limburg. Vergeleken met de andere provincies in Nederland kenmerkt Limburg zich door haar eigen identiteit. Een onderdeel van haar identiteit ontleent zij uit haar dialect, het Limburgs. Daarnaast staat de provincie bekend om haar bierbrouwerijen. Maastricht is de hoofdstad van Limburg. Limburg is de meest gevarieerde provincie van Nederland als het aankomt op landschap, bergen en dalen. Voor de fietsliefhebber en avonturier heeft Limburg veel te bieden. Ook voor diegene die op zoek is naar een relaxte, rustige vakantie heeft Limburg een heleboel in huis.

 • Campings Limburg
  Campings Limburg

  Als u op zoek bent naar een actieve vakantie met avontuur dan heeft u aan Limburg uw handen vol. Fietsen, wandelen, mountainbiken en winkelen..

  Lees hier meer informatie
 • Goedkope vakantie Limburg
  Goedkope vakantie Limburg

  Een vakantie hoeft niet altijd duur te zijn. Ook met weinig geld is het in het algemeen mogelijk om veel te zien en te doen. Dit is zeker waar voor de provincie..

  Lees hier meer informatie
 • Korte vakantie Limburg
  Korte vakantie Limburg

  In Limburg is genoeg te zien om een lange vakantie in de provincie door te brengen. Naast lange vakanties is het ook zeker mogelijk om te genieten van..

  Lees hier meer informatie

   

 • Luxe vakantie Limburg
  Luxe vakantie Limburg

  Het houden van een luxe vakantie in de provincie Limburg is echt genieten van uw verdiende vakantie. Bent u op zoek naar net dat beetje extra comfort tijdens..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantiehuizen Limburg
  Vakantiehuizen Limburg

  Als u op zoek bent naar een comfortabele, relaxte of luxe vakantie is het huren van een vakantiehuis een uitstekende mogelijkheid. Het voordeel van een..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantieparken Limburg
  Vakantieparken Limburg

  Limburg staat als provincie bekend om haar unieke identiteit, de Maas en haar heuvellandschap. Toeristen komen met name uit Nederland, België..

  Lees hier meer informatie

   

 • Hotels Limburg
  Hotels Limburg

  Limburg, de provincie met het mooie landschap. Een provincie die tevens erg populair is bij toeristen van zowel binnen- als buitenland. ..

  Lees hier meer informatie

   

Waarom een vakantie in Limburg?

Limburg heeft u als provincie binnen Nederland een heleboel te bieden. Zowel heuvels, dalen en diverse landschappen zullen u tijdens uw bezoek aan Limburg niet onopgemerkt blijven. Limburg is daarnaast met haar Drielandenpunt zowel binnen de Nederlandse grenzen als daarbuiten zeer bekend. Tijdens uw vakantie kunt u zo een stapje over zowel de Duitse als de Belgische grens zetten. Naast afwisseling in het landschap en de grenzen heeft Limburg veel te bieden voor diegene die op zoek is naar een luxe vakantie waar uitgaan en cultuur een groot deel van uitmaken. In plaatsen zoals Valkenburg en Maastricht is altijd iets te beleven of te doen, dit geldt zowel voor jong als oud.

Natuurgebieden in Limburg

Landgoed Boshuizerbergen in de omgeving van Venray is een prachtig landgoed in Limburg dat bekend is vanwege haar grote zandverstuivingen. Ook zijn op het landgoed de meeste jeneverbessenstruiken te vinden in heel Nederland. Op het landgoed zijn wandelroutes aangegeven. Ook zijn fietsroutes naar het gebied toe mogelijk. Naast Boshuizerbergen zijn ook de Caselse Vennen in Castenray interesant voor het toerisme in Limburg. Dit gebied dat vrijwel altijd nat is heeft vele mooie wandelpaden. In het gebied zijn diverse plantensoorten te bewonderen. Ook natuurgebied de Duivelskuil in de omgeving van Afferden is een mooi gebied om te bezoeken tijdens uw vakantie in Limburg.

Steden in Limburg

De bekendste en belangrijkste stad in Limburg is Maastricht. Met name Maastricht is een plaats die u tijdens uw bezoek aan de provincie niet mag overslaan. Maastricht heeft een gezellig stadscentrum waar zowel op gebied van cultuur als shoppen veel te zien en te doen is. Ook voor een uitgebreide stadswandeling kunt u in Maastricht uitstekend terecht. De stad heeft een gezellige sfeer. Ook voor diegene die houdt van uitgaan en luxe dineren is in Maastricht veel te doen. Naast Maastricht is ook Valkenburg een plaats waar met name voor toeristen uit zowel Nederland als het buitenland veel te zien en te doen is. Valkenburg heeft diverse gezellige en sfeervolle horeca gelegenheden, kalksteengrotten en Romeinse catacomben. Ook een wandeling door Valkenburg en haar omgeving is zeer de moeite waard.