Vakantie Zuid-Holland

Vakantie Zuid-Holland

Offerte vakantie Zuid-Holland? Klik hier
Lekker weg in eigen land? In Zuid-Holland kan het! De provincie Zuid-Holland kent een prachtige afwisseling van de rust van de natuur met de levendigheid van de stedelijke gebieden. Met haar prachtige kuststreek trek Zuid-Holland jaarlijks vele toeristen. De Hoofdstad Den Haag met haar indrukwekkende Scheveningen is hierbij zeer populair. Op het wereldtoneel behoort Zuid-Holland tot een van de meest geÏndustrialiseerde gebieden ter wereld. Om deze reden is naast Den Haag ook de havenstad Rotterdam zowel bij Nederlandse als buitenlandse toeristen zeer in trek. Zowel in de zomer als in de winter maanden heeft de provincie Zuid-Holland haar toeristen veel te bieden. Strand-, natuur- en stedenliefhebbers zullen zich in Zuid-Holland nooit vervelen!

 • Campings Zuid-Holland
  Campings Zuid-Holland

  Zowel voor een actieve of sportieve vakantie als voor een rustige en ontspannen is Zuid-Holland een goede keuze. Door haar combinatie van strand..

  Lees hier meer informatie
 • Goedkope vakantie
  Goedkope vakantie Zuid-Holland

  Een leuke vakantie hoeft niet per se duur te zijn. In Zuid-Holland is genoeg te beleven voor de vakantieganger met een kleiner budget. Zuid-Holland staat..

  Lees hier meer informatie
 • Korte vakantie Zuid-Holland
  Korte vakantie Zuid-Holland

  Met haar grote en belangrijke steden is Zuid-Holland een perfecte provincie om te genieten van een korte vakantie. In Zuid-Holland is veel te zien en te doen.

  Lees hier meer informatie

   

 • Luxe vakantie Zuid-Holland
  Luxe vakantie Zuid-Holland

  Ook een luxe vakantie in Zuid-Holland behoort tot de mogelijkheden van de provincie. Exclusief shoppen in het centrum van Rotterdam of luxe dineren in..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantiehuizen Zuid-Holland
  Vakantiehuizen Zuid-Holland

  Bent u op zoek naar een luxe vakantie of naar het gevoel van een thuis wat verder van huis? Dan is een verblijf in een vakantiehuis wellicht iets voor u. Het..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantieparken Zuid-Holland
  Vakantieparken Zuid-Holland

  De provincie Zuid-Holland is bij velen bekend vanwege haar belangrijke steden en mooie kustlijn. Jaarlijks komen vele gasten naar de provincie voor zaken..

  Lees hier meer informatie

   

 • Hotels Zuid-Holland
  Hotels Zuid-Holland

  Zuid-Holland is een provincie waar u voor uiteenlopende doeleinden vele hotels kunt vinden. Of dit nu een zakelijk verblijf in Rotterdam ..

  Lees hier meer informatie

   

Waarom een vakantie in Zuid-Holland?

Zuid-Holland heeft haar vakantiegangers veel te bieden. Of uw voorkeur nu uitgaat naar steden, strand of natuur, Zuid-Holland heeft het. Een gezinsvakantie of een vakantie met zijn tweetjes kan in Zuid-Holland zeker slagen. Met haar grote steden zoals Den Haag en Rotterdam is in Zuid-Holland altijd meer te beleven dan u verwacht. De provincie heeft diverse prachtige musea en monumenten die het bezoeken waard zijn. Daarnaast is een stadswandeling door Rotterdam of Den Haag ook altijd de moeite waard. Voor diegene die liever de natuur opzoekt is in Zuid-Holland ook veel te beleven. De diverse natuurgebieden in Zuid-Holland hebben wandel- en fietspaden en ook langs het strand kunt u een mooie wandeling of fietstocht maken.

Natuurgebieden in Zuid-Holland

Te midden van de drukke randstad in Zuid-Holland liggen de natuurgebieden Hollands Duin en de Reeuwijkse Plassen. Hollands Duin is als gebied gelegen aan de kust tussen Noordwijk en Scheveningen, de Reeuwijkse Plassen bestaat uit dertien verschillende plassen gelegen tussen Gouda en Bodegraven. De Reeuwijkse Plassen liggen ten oosten van Reeuwijk. De Reeuwijkse Plassen zijn ontstaan door turfwinning in de 18e eeuw. De plassen worden nu vooral gebruikt voor recreatie. Beide gebieden zijn geschikt voor mooie wandelingen.

Steden in Zuid-Holland

In de provincie Zuid-Holland zijn de bekendste steden Rotterdam en Den Haag deze steden die beiden veel cultuur en vertier te bieden hebben is altijd iets te beleven. Diverse festivals worden regelmatig georganiseerd in Rotterdam en het politieke hart van Nederland bevindt zich op het Binnenhof in Den Haag. In Rotterdam en Den Haag kunt u altijd terecht voor een heerlijk diner, een bioscoop bezoek of een andere vorm van ontspanning tijdens uw welverdiende vakantie in de provincie. Ook de diverse kustplaatsen in Zuid-Holland zijn zeer de moeite waard. Zo is Scheveningen een plaats die u tijdens uw bezoek aan Zuid-Holland gewoonweg niet mag overslaan.