Vakantie Groningen

Vakantie Groningen

Offerte vakantie Groningen? Klik hier
Je kijkt er het hele jaar naar uit. Vakantie! Je maakt plannen, alleen, met je partner, met de kinderen, met vrienden, met collega's of met wie dan ook. Alleen de voorpret al is geweldig om mee te maken. En ieder heeft zijn of haar inbreng. Na 'vakantievergaderingen' staat de vakantie vast. Toch blijven er altijd persoonlijke wensen over. De een vindt het heerlijk om het Groningse platteland te gaan verkennen. De ander wil graag de grote steden gaan bezoeken. Weer iemand anders wil graag kamperen en een vakantiehuis huren wordt ook al aangedragen. Groningen biedt jou veel!

 • Campings Groningen
  Campings Groningen

  Groningen heeft jou tijdens jouw vakantie veel te bieden. Om Groningen te ontdekken is een camping een hele leuke uitvalsbasis. Je slaapt in een camper, in..

  Lees hier meer informatie
 • Goedkope vakantie Groningen
  Goedkope vakantie Groningen

  Groningen is zonder enige twijfel een prachtige provincie. Er wonen ongeveer 580.000 inwoners. Een derde daarvan woont in de hoofdstad Groningen..

  Lees hier meer informatie
 • Hotels Groningen
  Hotels Groningen

  Wil je de vakantie zo aangenaam mogelijk doorbrengen in Groningen, dan wil je een fijn onderkomen hebben; een hotel. Je start dan in de ochtend met een lekker..

  Lees hier meer informatie

   

 • Korte vakantie Groningen
  Korte vakantie Groningen

  De provincie Groningen is uitermate goed geschikt om een korte vakantie te vieren. Aan de ene kant staat de natuur centraal en aan de andere kant de drukte van..

  Lees hier meer informatie
 • Luxe vakantie Groningen
  Luxe vakantie Groningen

  Een luxe vakantie is de vakantie doorbrengen in een lekker luxe hotel met alles er op en er aan. Het lekkerste eten, de fijnste drankjes en in de ochtend..

  Lees hier meer informatie
 • Vakantiehuizen Groningen
  Vakantiehuizen Groningen

  Wil je jouw vakantie zo comfortabel en aangenaam mogelijk maken? Dan kies je voor een vakantiehuis. En je gaat met je vrienden en vriendinnen. Of je gaat..

  Lees hier meer informatie

   

 • Vakantieparken Groningen
  Vakantieparken Groningen

  Groningen is een fijne keuze om een vakantie door te brengen. De provincie heeft namelijk veel te bieden. Hou je van heerlijke wandel- en fietstochten, dan zit..

  Lees hier meer informatie

Waarom een vakantie in Groningen?

Deze provincie heeft voor elk type mens wat te bieden. Eindeloze vergezichten met een bomenrij aan de horizon. Interessante steden waar je alle kanten op kunt. Wandelen en fietsen in de mooiste natuurgebieden van deze provincie. Dorpjes verscholen door oppers van hooi. Een kerktorentje in de verte. Kunst en cultuur is er genoeg. Daarom is Groningen een complete en bijzonder mooie provincie en daardoor neemt het aantal toeristen naar Groningen steeds meer toe.

Steden

Ondanks dat het een grote provincie is, wonen er toch maar zo`n 580.000 mensen. Een derde gedeelte hiervan woont in de hoofdstad Groningen. De stad staat bekend als studentenstad. Daardoor is de stad ook een uitgaansstad geworden. Vele bruine kroegjes, eetcafe's, brasseries dragen bij aan de gezellige sfeer in Groningen. Winkelen is echt een happening. Er zijn diverse grote winkelstraten zoals de Grote Markt, het A.Kerkhof en de Heerenstraat. Appingedam ligt in het noorden van de provincie en heeft een prachtig historisch centrum. Er zijn voldoende musea en bezienswaardigheden te bewonderen. Verder kun je hier stadswandelingen maken of een rondvaart. Een leuke en interessante stad! Een vestigingsdorp vlakbij de grens met Duitsland, is Bourtange.

Rond 1740 had dit dorp de grootste omvang. In de zomer worden er historische evenementen georganiseerd, en daar komen veel toeristen op af. Delfzijl is een middelgrote plaats en heeft een regionale functie. Het havengebied is zeker interessant om eens te bekijken. En vergeet dan niet een wandeling te maken over de wandelpromenade. Ook zijn er bunkers te bekijken die stammen uit de Tweede Wereldoorlog. Hou je van mooie en oude kerkgebouwen, dan zit je goed in de stad en omstreken. Een prachtig dorpje in het oosten van de provincie is Midwolda. Hier heb je geen last van files, integendeel! Hier vind je nog echte pure zuivere lucht, rust en ruimte. Er zijn genoeg campings in de buurt en fietsen en wandelen zijn een attractie. Er is een vliegveld in de buurt. Daar kun je parachutespringen, een rondvluchtje maken en zelfs vlieglessen nemen.

Natuurgebieden

Om maar meteen met een topper te beginnen, het Reitdiepdal. Waarom een topper? omdat dit cultuurlandschap het oudste is van Europa, en dat wil echt wel wat zeggen! Je kunt in het dorpje Garnwerd beginnen aan een heerlijke fietstocht. Via kronkelende wegen kom je vanzelf door de gehuchten Aduarderzijl en Enzinge. Een heerlijk gebied, een aanrader. Het Noordlaarderbos is het grootste bos van de provincie. Hou je van zeldzame vogels, van heide en stuifduinen, dan fiets of wandel je hier goed. Het bos is ongeveer honderd jaar geleden ontstaan en heeft een oppervlak van bijna 120 hectaren.